Ga naar de inhoud

Olympische ringen sieren opnieuw baai van Tokio: "Signaal voor stad en wereld"

 di 1 december 2020 12:59

Het monument met de olympische ringen staat opnieuw te blinken in de baai van Tokio. In augustus was het weggehaald voor onderhoud.

De ringen werden begin dit jaar een eerste keer door de haven gesleept en als baken voor Tokio 2020 tentoongesteld. Maar de Spelen werden in maart met een jaar uitgesteld door de coronacrisis.

 

In de zomer bleek dat de ringen opnieuw een likje verf en wat herstelwerkzaamheden nodig hadden, dus verdwenen ze even uit beeld. Maar nu zijn ze - 15,3 meter hoog en 32,6 meter breed - terug. Hun rentree moet het signaal geven dat de Spelen dichterbij komen.

 

"Nu het symbool terug is, willen we de inwoners van Tokio, maar ook de wereld, laten voelen dat de Spelen er binnenkort aankomen", stelt Tokio-directeur Atsushi Yanashimizu.

 

"We willen iedereen ook het gevoel geven dat de Spelen van Tokio 2020 definitief zullen doorgaan in 2021."

 

Het monument licht 's nachts op. Het zal staan schitteren naast de Regenboogbrug tot de Spelen in augustus hun einde kennen. Daarna wordt het vervangen door het logo van de Paralympische Spelen.

 

De Spelen zijn van 24 juli-9 augustus 2020 verhuisd naar 23 juli-8 augustus.

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.