Hamilton heeft corona, kruipt Belg Vandoorne in auto van de wereldkampioen?

  Lewis Hamilton.

  Het Formule 1-slot speelt zich af in Bahrein en Abu Dhabi, maar komend weekend zal dat in Bahrein zonder wereldkampioen Lewis Hamilton zijn. De Brit heeft corona. Afgelopen weekend pakte hij er zijn 95e zege.

  Vandoorne en Gutierrez officiële reserves, ook Hülkenberg genoemd

  Komend weekend staat de zestiende en op een na laatste WK-manche van het seizoen op het programma in de F1.

   

  "Lewis Hamilton heeft positief getest op het coronavirus en zal komend weekend niet kunnen deelnemen aan de GP van Sakhir", laat zijn team Mercedes-AMG weten.

   

  "Lewis werd de afgelopen week 3 keer getest, telkens negatief. De laatste keer was zondag tijdens de GP."

   

  "Maar maandag werd hij wakker met milde symptomen en werd hij geïnformeerd dat hij contact had gehad met iemand die positief testte. Lewis leverde daarna zelf een positieve test af. Dat werd ook bevestigd door een hertest."

   

  "Lewis volgt nu de covid-protocollen en zit in isolatie. Naast zijn milde symptomen, voelt hij zich goed."

   

  Het team zal zijn vervanger binnenkort bekendmaken. De officiële reserverijders van het team zijn Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez, al wordt ook de naam van Nico Hülkenberg genoemd. De Duitser viel dit seizoen al twee keer in voor coronagevallen bij het Racing Point-team.

  Stoffel Vandoorne zal sowieso van Valencia naar Bahrein vliegen

  Stoffel Vandoorne test momenteel in Valencia de elektrische race-auto van Mercedes uit voor het komende seizoen. Daarna vliegt hij naar   Bahrein voor de voorlaatste Formule 1-race van het seizoen. Om in te springen voor Lewis Hamilton?

   

  De Belg maakt zich alvast niet druk en reageert met de nodige humor.

  Hamilton: "Ik ben blij dat het maar milde symptomen zijn"