Shirin van Anrooij: "Gelukkig geen spieren en pezen zwaar beschadigd"

  Shirin van Anrooij kwam na de start in Tabor samen met een pak anderen ten val.

  De jonge Nederlandse veldrijdster Shirin van Anrooij heeft vanuit haar ziekbed een update gegeven over haar val in de wereldbekerrace van Tabor. Een schijfrem veroorzaakte een diepe wonde in haar voorarm. "Gelukkig zijn er geen spieren en pezen zwaar beschadigd. Ik weet niet hoe lang het zal duren, maar ik kom terug."

  Kort na de start in Tabor kwamen een pak rensters ten val, Van Anrooij kreeg ongelukkig genoeg een schijfrem in haar vooram. Collega-rensters moesten wegkijken en ook teammanager Sven Nys was aangedaan: "Ik heb nog nooit zo'n wonde gezien."

   

  De renster van Telenet-Baloise Lions werd naar een ziekenhuis in Ceske Budejovice gebracht, waar ze meteen geopereerd werd. Vanochtend gaf ze een update.

   

  "Ik onderging gisteravond een operatie om de diepe wonde in mijn arm te herstellen. Gelukkig waren er geen spieren en pezen zwaar beschadigd. Het enige wat ik brak, is mijn ringvinger."

   

  "Ik zal een paar dagen in dit ziekenhuis moeten blijven, maar ik hoop snel weer thuis te zijn. Bedankt voor alle lieve berichtjes."

   

  "Ik weet niet hoeveel tijd ik nodig zal hebben om te herstellen van deze crash, maar ik zal terugkomen."