Wullaert: "De coach heeft niet graag dat ik het zeg, maar het EK is een must"

De Red Flames zijn bij winst morgen tegen Zwitserland zeker van het EK.

Morgen kunnen de Red Flames hun ticket voor het EK 2022 in Engeland veroveren. Dan moeten ze wel winnen tegen Zwitserland. Zowel Tessa Wullaert als Janice Cayman geloven vol in hun kansen: "We gaan vol voor de drie punten, voor een gelijkspel zullen we niet spelen."

Wullaert: "Het is geen verhaal van "moeten" morgen"

De Red Flames, die op de vorige speeldag Litouwen met 0-9 vernederden, volgen op één punt van groepsleider Zwitserland en zijn met achttien punten uit zeven duels al zeker van minstens de tweede plaats. Een zege tegen de Zwitsers levert de Belgen meteen een ticket voor het EK in Engeland (6-31 juli 2022) op. 

 

De negen poulewinnaars en de drie beste tweedes plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De andere runners-up spelen barrages. Bij een gelijkspel plaatsen de Flames zich bijna zeker als een van de beste tweedes plaatsen.

 

In Zwitserland ging het team van Ives Serneels eind september wel met 2-1 onderuit, na een moeilijk wedstrijdbegin. Tessa Wullaert aast op revanche. "Van mij mag de wedstrijd nu al beginnen", zegt ze.

 

"We hebben de verschillende scenario's besproken, het is geen verhaal van "moeten". Natuurlijk gaan we voor de drie punten, maar we hebben alle scenario's besproken. We staan er goed voor en dat neemt de druk ook wat weg. We gaan vol voor de drie punten."

 

Maar een gelijkspel volstaat dus ook. "Dat hebben we aan onszelf te danken. We hebben een goal difference van 28, ik denk niet dat er veel ploegen zijn die zoveel goals scoorden. Maar voor een gelijkspel zullen we niet spelen."

 

"De coach heeft niet graag dat ik het zeg, maar het EK is wel een must voor ons. Het zou niet goed zijn voor het vrouwenvoetbal als we ons niet plaatsen. Zeker als je ziet wat voor boost het vrouwenvoetbal in België kreeg bij het vorig EK."

Cayman: "We verdienen het om naar het EK te gaan"

"We voelen dat het dichtbij komt nu, we hebben er echt zin in", klinkt het bij Janice Cayman. "Momenteel valt het nog mee qua stress. In mijn bubbel aan tafel vanochtend was het rustig."

 

Ook Cayman gelooft vol in de drie punten. "We hebben vertrouwen in onszelf en hebben het potentieel om te winnen. Dat een gelijkspel ook volstaat, stelt ons wat gerust. Dat we niet hoeven te panikeren als het plots even misgaat."

 

Na het gemiste WK voor de Red Flames is het EK eens zo belangrijk. "We verdienen het om naar het EK te gaan. Zeker met het potentieel van deze groep. Nu is het morgen aan ons om dat ook te tonen."

Bondscoach Serneels: "We weten wat te doen in welke situatie"

De Red Flames stomen zich klaar voor belangrijke match tegen Zwitserland