Martine Tanghe out zich als sportliefhebber: "Goal tegen Japan was net ballet"

  Martine Tanghe: "Naar die goal van Chadli kon ik blijven kijken."

  Na haar laatste presentatie van Het Journaal werd Martine Tanghe uitgebreid in de bloemetjes gezet. Ook de sportwereld nam van haar afscheid. Jan Vertonghen liet weten de herhalingen van FC De Kampioenen te ruilen voor die van Het Journaal en Martine Tanghe zelf bekende dat ze al van kindsaf een grote sportliefhebber is.

  Het sportnieuws wordt al een hele tijd door aparte ankers gepresenteerd, maar toch bleef Martine Tanghe altijd geboeid luisteren, zo onthulde Maarten Vangramberen hier al. Waar komt die liefde voor de sport vandaan?

   

  "Mijn vader was een fabrieksarbeider, die in het weekend koerste. De liefde voor de sport is mij met de paplepel meegegeven. Eerst het wielrennen en daarna het voetbal. Dat kwam erbij door mijn zonen, die meer dan 20 jaar gevoetbald hebben. Mijn dochter heeft dan weer gebasketbald."

   

  "Er is altijd veel sport geweest in mijn leven. Ik heb honderden vieze, vuile truitjes gewassen, zoals zovele voetbalmoeders. Ik vind sport ook ongelooflijk mooi en spannend."

   

  Eén historisch moment zal haar altijd bijblijven. "Die goal van de Rode Duivels tegen Japan. Het begon bij Courtois en toen hij de bal doorspeelde, wist je al dat het goal zou worden."

   

  "Het ging van de ene speler naar de andere, via Lukaku en uiteindelijk Chadli en binnen. Dat was ongelooflijk. Het leek wel ballet. Ik kon daar naar blijven kijken."

  Het doelpunt van Chadli tegen Japan, met commentaar van Peter Vandenbempt

  Vertonghen: "Nooit meer herhalingen van FC De Kampioenen"

  Nadat Martine Tanghe zich had geout als sportliefhebber werd ze ook nog uitgezwaaid door de Belgische recordinternational in het voetbal en de grootste wielrenner aller tijden, Jan Vertonghen en Eddy Merckx uiteraard.

   

  Vertonghen liet haar weten dat hij vanaf nu nooit meer de herhalingen van FC De Kampioenen zou kijken, omdat hij iets nieuws (letterlijk) had gevonden: oude uitzendingen van Het Journaal met Martine Tanghe. "Daar vind je er genoeg van op YouTube."