Laporta: "Messi langer bij Barça en Guardiola coach als ik voorzitter word"

  Kan Laporta Barça-voorzitter worden en Guardiola en Messi verenigen?

  Oud-voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft enkele beloftes gemaakt als hij weer aan het roer komt te staan. "Pep is een vriend. Als ik Barça-voorzitter word, kan ik van zijn terugkeer misschien een doel maken", zegt Laporta.

  "Geweldig als Messi langer op ons veld zou blijven"

  5 weken geleden stapte Josep Maria Bartomeu op als voorzitter van FC Barcelona. De kandidaat-opvolgers zijn al niet meer op 1 hand te tellen.

   

  Victor Font, Jordi Farre, Toni Freixa, Emili Rousaud, Xavi Vilajoana, Lluis Fernandez Ala en Pere Riera stelden al kun kandidatuur. 

   

  Joan Laporta is de nieuwste kandidaat. Hij was tussen 2003 en 2010 al voorzitter van Barcelona, maar moest toen door de aanhoudende kritiek het dirigeerstokje doorgeven. 

   

  De 58-jarige Laporta sprak al enkele beloftes uit. Als hij de voorzittersverkiezingen op 24 januari wint, zal hij proberen om boegbeeld Lionel Messi langer aan de club te binden.   

   

  "Het zou geweldig zijn om het leiderschap van Messi langer op ons veld te hebben", zegt Laporta. "We weten dat hij niet eeuwig kan blijven doorgaan, maar hij heeft nog enkele jaren voor zich op het hoogste niveau."   

   

  De 33-jarige Argentijn heeft een contract tot eind juni volgend jaar, maar is vrij om vanaf 1 januari met andere clubs te onderhandelen. Als Messi blijft, zal hij wel moeten inleveren. "Ik denk dat "Leo" de eerste is om de situatie van de club te begrijpen", zegt Laporta. "Hij zal daar rekening mee houden."   

  Laporta draagt met Messi de kampioenentrofee van La Liga 2009-2010.

  "Net als alle Barça-fans hoop ik dat Guardiola terugkeert"

  Laporta herhaalde daarnaast zijn wens om succescoach Pep Guardiola "ooit" terug te halen. De 49-jarige Guardiola verlengde onlangs wel zijn contract bij Manchester City met 2 jaar tot en met 2023. 

   

  "Pep is een vriend. Mijn felicitaties dat hij langer bij City blijft en gelukkig is. Maar net als alle Barça-fans hoop ik dat hij op een dag terugkeert. Als ik de verkiezingen win, kan ik dat doel misschien ooit bereiken", besloot Laporta.