Grosjean mag dinsdag het ziekenhuis verlaten, Pietro Fittipaldi is vervanger

  Grosjean werd meteen naar het ziekenhuis gebracht na zijn horrorcrash.

  De Fransman Romain Grosjean, zondag het slachtoffer van een zware crash in de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein, mag dinsdag normaal gezien het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn renstal Haas maandag bekendgemaakt.

  De 34-jarige Grosjean "zet zijn herstel verder in het Bahrein Defence Force-ziekenhuis, waar hij de nacht heeft doorgebracht", zo meldt Haas op Twitter. "De behandeling van de brandwonden op de rug van zijn beide handen verloopt goed." Teambaas Günther Steiner heeft Grosjean een bezoekje gebracht. "We verwachten dat hij dinsdag het ziekenhuis mag verlaten."   

   

  De Franse coureur vloog meteen na de start met zijn Haas in een vangrail, na een botsing met Daniil Kvyat (AlphaTauri). De bolide brak in twee en vatte meteen vuur. Uiteindelijk kon Grosjean na 28 seconden op eigen kracht de brandende wagen verlaten.   

   

  Zondagavond deelde Grosjean vanaf zijn ziekenbed een video op Instagram. De piloot verklaarde daarin dat hij "min of meer oké" is. "Maar zonder de halo had ik niet met jullie kunnen praten", klonk het.

   

  Grosjean zou "minstens" een race aan de kant staan. Dat liet teambaas Günther Steiner weten. Grosjean wordt intussen vervangen door de Braziliaanse test- en reserverijder Pietro Fittipaldi, kleinzoon van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Hij staat voor zijn Formule 1-debuut.

   

  "Ik ben vooral blij dat Romain gezond is", verklaart hij. "We zijn allemaal heel gelukkig dat zijn blessures betrekkelijk beperkt zijn na zo'n enorm incident. Natuurlijk zijn dit geen ideale omstandigheden om voor het eerst in actie te komen in de Formule 1, maar ik ben Gene Haas en Günther Steiner extreem dankbaar voor hun geloof in mij."