Zizou Bergs sluit seizoen in schoonheid af met winst in Slovakije

  Zizou Bergs maakte dit najaar furore op de European Open in Antwerpen.

  Zizou Bergs (ATP-458) heeft vandaag het ITF-toernooi  in het Slovaakse Bratislava op zijn naam geschreven. De 21-jarige Limburger versloeg in de finale de Rus Bogdan Bobrov (ATP-438) met 6-4 en 6-2.

  Als Zizou Bergs zijn laatste toernooi van het jaar winnend wilde afsluiten, moest hij eerst nog voorbij het vijfde reekshoofd Bogdan Bobrov. Bergs kreeg zijn tegenstander al bij al makkelijk op de knieën en beëindigde het toernooi zo zonder een set prijs te geven. 

   

  Voor de jonge Belg was het zijn 1e titel van het jaar en 4e ITF-titel uit zijn loopbaan. De eindwinst op het Slovaakse hardcourt levert onze landgenoot ook nog 2.160 dollar op.

  Eerder dit jaar won Bergs zijn 1e ATP-match ooit

  Eerder dit najaar maakte Bergs al furore op de European Open in Antwerpen. Als vervanger van Ruben Bemelmans versloeg hij toen de nummer 45 van de wereld, Albert Ramos, in 2 overtuigende sets.  Voor Bergs was het zijn 1e ATP-zege in zijn loopbaan.

   

  Uiteindelijk moest Bergs in de 2e ronde zijn meerdere erkennen in de Rus Karen Khachanov (ATP-17). Na 3 felbevochten sets ging de jonge Limburger eervol onderuit. Bergs' hoogste notering op de ATP-ranking dateert van december 2018. Toen stond onze landgenoot op plaats 386.

  Lees meer over Zizou Bergs: