Ga naar de inhoud

Romain Grosjean na de vuurzee: "Dankzij de halo ben ik min of meer oké"

 zo 29 november 2020 21:23
Romain Grosjean
Aan een stuur draaien zit er even niet in voor Romain Grosjean.

Met een video vanuit zijn ziekenbed heeft Romain Grosjean de Formule 1-fans gerustgesteld. De 34-jarige autocoureur kan nog lachen en prijst de uitvinders van de halo.

Romain Grosjean ontsnapte in Bahrein aan de dood nadat zijn auto in tweeën was gebroken en transformeerde in een vuurbal.

 

Enkele uren later heeft de Fransman vanuit het ziekenhuis een video de wereld ingestuurd. "Het gaat min of meer oké met me", lacht hij met twee ingepakte handen vanwege brandwonden. "Hartelijk dank voor alle berichten."

 

"De halo was aanvankelijk niet mijn favoriete uitvinding", geeft Grosjean toe, "maar nu vind ik het een geweldige constructie. Zonder de halo had ik niet met jullie kunnen praten."

 

"Hopelijk kan ik snel berichten sturen om te laten weten hoe het gaat", besluit hij met een kwinkslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Lelijke" veiligheidsbeugel redt levens

De halo is een veiligheidsbeugel op de cockpit van de Formule 1-auto's. "Spuuglelijk", vinden veel autosportfans, maar het redt wel levens.


Dat heeft Romain Grosjean vandaag aan den lijve mogen ondervinden. Hij overleefde een loodzware crash dankzij de halo. 

Lewis Hamilton
Sinds enkele jaren staat er op elke Formule 1-auto een halo.

De halo was aanvankelijk niet mijn favoriete uitvinding, maar nu vind ik het een geweldige constructie.

Romain Grosjean
lees/bekijk ook:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.