Arts van Maradona reageert op aantijgingen: "Deed zelfs het onmogelijke"

  Leopoldo Luque is er kapot van.

  In het onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij de dood van Diego Maradona is de Argentijnse politie het huis en kantoor van zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque binnengevallen. "Ik heb niets te verbergen", zegt de man die Maradona als een vader beschouwde.

  In Argentinië is het een standaardprocedure om een onderzoek te openen als er geen verklaring is voor het overlijden van een persoon.

   

  Maar verklaringen van de advocaat van Maradona lieten vermoeden dat er meer aan de hand was. De huiszoeking bij de arts is onderdeel van dat onderzoek.

   

  Enkele getuigenverklaringen uit Maradona's omgeving spreken over een ruzie tussen de oud-voetballer en Leopoldo Luque, tijdens het aanvankelijke herstel van Maradona.

   

  De arts was de afgelopen maanden verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van "Pluisje" en verwijderde begin november nog een bloedprop uit de hersenen van Maradona.

   

  Luque (39) reageert dat hij "al het mogelijke, tot het onmogelijke toe, deed voor een patiënt die gewoon deed wat hij wou".

   

  "Waar ik verantwoordelijk voor ben, is dat ik van hem hield, voor hem zorgde en zijn leven verlengd heb", zei Luque op een persconferentie tussen twee snikken door.

   

  "Ik beschouwde mezelf als een vriend van Maradona en zag hem als een vader, niet als een patiënt. Ik ben trots op alles wat ik heb gedaan. Ik heb niets te verbergen en sta ter beschikking van justitie."

   

  (scrol omlaag voor meer)

  Waar ik verantwoordelijk voor ben, is dat ik van hem hield, voor hem zorgde en zijn leven verlengd heb.

  neurochirurg Leopoldo Luque

  "Hij was terneergeslagen en hij wou alleen zijn"

  Afgelopen woensdag overleed Diego Maradona op 60-jarige leeftijd. De Argentijnse voetballegende bezweek aan de gevolgen van een hartaanval.

   

  Waarom er in de woning van Maradona in Tigre geen defibrillator aanwezig was, weet Leopoldo Luque ook niet. "Ik was niet de behandelende arts. Ik ben een neurochirurg, degene die hem geopereerd heeft."

   

  Volgens Luque gedroeg Maradona zich onhandelbaar. "Hij had na zijn operatie naar een revalidatiecentrum moeten gaan, maar dat wilde hij niet. Therapeutische begeleiding heeft hij ook geweigerd."

   

  "Hij was terneergeslagen en hij wou alleen zijn. Een psychiater had gevraagd dat er altijd een ambulance voor zijn huis zou staan. Ik weet niet wie er verantwoordelijk voor is dat die er die dag niet was."

  Heel Argentinië rouwt om Diego Maradona.

  VIDEO: Op zoek naar de roots van Diego Maradona in Argentinië