Verdrietige Hernan Losada: "Hopelijk krijgt Maradona nu rust in de hemel"

  Hernan Losada leidde Beerschot gisteren naar de eerste plaats.

  Meteen na het overlijden vond Hernan Losada het te moeilijk om te vertellen over zijn held Diego Maradona. Gisteren lukte het de Argentijnse coach van competitieleider Beerschot wel. "Toen ik het nieuws vernam, voelde ik heel veel verdriet", sprak Losada na de gewonnen match in Mechelen (2-3).

  Voormalig topvoetballer Diego Maradona (60) overleed vorige week woensdag aan de gevolgen van een hartaanval. "Toen ik het nieuws vernam, voelde ik heel veel verdriet", reageerde Hernan Losada gisteren voor de microfoon van Eleven.

   

  "Maradona is mijn idool en dat zal hij altijd blijven. Als ik beelden van hem herbekijk, krijg ik kippenvel en voor mij is hij de allerbeste voetballer ooit. Zijn passie voor het voetbal heb ik nergens anders gezien."

   

  "Bij het horen van de naam Maradona denk ik aan zijn periode bij Napoli", glunderde Losada. "Ik heb heel veel van zijn matchen voor Napoli gezien, een ploeg uit het zuiden van Italië met veel minder middelen dan het Juventus van Platini of het Milan van Van Basten en Gullit. Wat hij daar heeft bereikt, is gewoon fantastisch."

   

  "Hopelijk kan Maradona nu rusten in de hemel", besloot zijn landgenoot.

  Maradona is mijn idool en dat zal hij altijd blijven.

  Beerschot-coach Hernan Losada

  Hernan Losada: "Bij het horen van de naam Maradona denk ik aan zijn periode bij Napoli."

  lees/bekijk ook: