Jonge veldrijdster Shirin van Anrooij krijgt schijfrem in voorarm

  Shirin van Anrooij werd bij bewustzijn weggebracht naar het ziekenhuis.

  Shirin van Anrooij (18) heeft zich in de Wereldbekerveldrit in Tabor zwaar geblesseerd. De jonge Nederlandse kreeg een schijfrem in haar voorarm en moet geopereerd worden. "Dit is iets dat je als manager van een ploeg niet wil meemaken", vertelde een geëmotioneerde Sven Nys, de teammanager van Van Anrooij.

  De vrouwencross in Tabor werd vanmiddag meteen na de start opgeschrikt door een massale valpartij. 

   

  Het grootste slachtoffer was het Nederlandse toptalent Shirin van Anrooij. "Ze kreeg een stuk van een schijfrem in haar voorarm", laat haar ploeg Telenet Baloise Lions weten.

   

  "Vanavond nog wordt ze geopereerd. Op dit moment lijkt het erop dat er geen spieren of pezen geraakt zijn."

   

  Sven Nys was erg aangedaan. "Ze is bij bewustzijn, maar ik heb nog nooit zo'n wonde gezien", reageerde de teammanager bij Play Sports. "Het ergste is dat Shirin zelf de wonde ook heeft gezien op haar arm."

   

  "Het is een open wonde, Shirin heeft geen gevoel in haar hand. Ze heeft veel bloed verloren en ook haar heup zag er niet goed uit."

   

  "Dit is iets dat je als manager van een ploeg niet wil meemaken", ging Nys voort. "Dit is echt heel erg. De koers is nu gewoon bijzaak."

  VIDEO: Massaval ontsiert start van de vrouwencross

  Shirin van Anrooij rijdt nog maar net voor de ploeg van Sven Nys. Begin dit jaar won ze het WK veldrijden voor junioren. Ook op de weg laat de Nederlandse mooie dingen zien.

  Loes Sels: "Het was echt een erge val, ik moest wegkijken"

  Ook Loes Sels geraakte betrokken bij de valpartij en stapte later af. "Ik hoorde Shirin roepen en moest wegkijken, want het zag er niet goed uit", vertelde ze bij Play Sports. "Zelf blokkeerde ik mijn rug. Ik probeerde nog wel, maar na één ronde besliste ik af te stappen. Dit had geen zin. Het was echt een erge val."