Mike Tyson is het niet verleerd en deelt rake klappen uit aan Roy Jones Jr.

  Tyson stond in de ring tegen Roy Jones Jr.

  15 jaar na zijn laatste kamp heeft Mike Tyson zijn bokskunstjes nog eens geëtaleerd. De 54-jarige bokslegende gaf het beste van zichzelf in een demonstratiekamp tegen Roy Jones. "Mijn lichaam is nog altijd geweldig", reageerde Tyson vanuit een leeg Staples Center in Los Angeles.

  Tyson: "Ik voelde me een beginner"

  "De grootste comeback uit de geschiedenis van het boksen", noemde Mike Tyson de demonstratiekamp tegen Roy Jones Jr.

   

  "Ik ben in topvorm, dus hij past beter op", waarschuwde de 54-jarige Tyson. En zo geschiedde het. 

  Met enkele rake klappen nam Tyson de bovenhand. De 2 boksveteranen mochten elkaar wel niet knock-out slaan, dat was een speciale regel. De driekoppige WBC-jury oordeelde dat de wedstrijd onbeslist eindigde.

   

  Tyson en Jones kampten in 8 rondes van telkens 2 minuten tegen elkaar. "Ik voel dat ik ouder ben geworden", zei Tyson na afloop. "Die 2 minuten voelden aan als 3 minuten."

   

  Toen Roy Jones Jr. de vraag kreeg of hij bang was voor het duel, kon Tyson zich niet meer inhouden. "Ik was bang voor de kamp,  want ik heb 15 jaar niet gevochten. Hij is 2 jaar geleden pas gestopt met boksen."

   

  "Ik voelde me een beginner", lachte Tyson. "Maar Ik zal dit zeker nog doen in de toekomst. Misschien in Monaco of Saint-Tropez. Mijn lichaam is nog altijd geweldig."

  Herbekijk de volledige kamp

  Tyson: "Ik ben een beginner"

  De titels van Tyson en Roy Jones Jr.

  Tyson en Roy Jones Jr. zijn voormalige wereldkampioenen. Jones was IBF kampioen bij de middengewichten en supermiddengewichten, IBF-, IBO-, WBC-  en WBA-kampioen bij de lichtzwaargewichten en WBA-kampioen bij de zwaargewichten. Tyson had bij de zwaargewichten de IBF-, WBC- en WBA-titels in handen.

   

  Tyson vocht zijn laatste kamp op 11 juni 2005. Hij verloor toen tegen Kevin McBride. Dat was zijn 6e nederlaag en zijn 3e in 4 kampen. Tyson heeft 50 gewonnen kampen op zijn erelijst, 44 daarvan met knock-out. 

   

  Jones kwam op 8 februari 2018 het laatst in actie. Hij boekte toen een 66e zege. Daar staan 9 nederlagen tegenover.