Dario Gjergja: "We hebben het nog in eigen handen, balans is positief"

  De Belgian Lions wonnen van Tsjechië, maar verloren van Litouwen.

  De Belgian Lions hebben hun EK-ticket nog niet kunnen bemachtigen na de nederlaag tegen Litouwen, maar dat is geen ramp. "Ik ben heel tevreden over onze week in de Litouwse bubbel", zegt bondscoach Dario Gjergja.

  De Belgian Lions kregen nooit echt een voet aan de grond tegen Litouwen. Ondanks de nederlaag blijft België op kop in de groep en heeft het ook een voordeel op Litouwen. Bij gelijke stand eindigt België voor Litouwen.

   

  Daarvoor was het belangrijk om met minder dan 21 punten te verliezen. "Natuurlijk dachten we voor de match enkel aan een zege, maar tijdens de wedstrijd besef je dat het verschil ook belangrijk is", zegt Pierre-Antoine Gillet.

   

  "We hebben alles nog in eigen handen", weet ook bondscoach Dario Gjergja. "We zullen de komende wedstrijden in februari met de juiste concentratie en intelligentie moeten benaderen."

   

  De situatie van België blijft rooskleurig. Als het met minder dan 16 punten verliest (of wint natuurlijk) van Denemarken, dan eindigt het sowieso of voor Denemarken of voor Litouwen. Dan is het EK-ticket binnen.

  Gjergja: "Ik ben heel tevreden, de balans is positief"

  De jonge groep van de Belgian Lions maakte afgelopen vrijdag indruk tegen Tsjechië, maar kreeg een lesje tegen Litouwen. "Tegen ploegen als Litouwen telt elk detail", zegt Gillet.

   

  "We hebben toch mooie dingen laten zien. Die moeten we onthouden en daarnaast moeten we hard werken om onze tekortkomingen uit te gommen. We zijn een jonge groep en we leren elke wedstrijd nog bij."

   

  De veeleisende Gjergja wil zijn jonge spelers ook wat vergeven. "Ik ben heel tevreden over onze week in de Litouwse bubbel. De balans is positief: onze mentaliteit was top."

   

  Jean-Marc Mwema nam op de wedstrijddag de Instagram van Sporza over: "We hadden een moeizame match. We zijn slap gestart, wat we niet meer konden goedmaken. Het was ook een sterke match van Litouwen."

   

  "Maar we zitten nog in de positie om de groep te winnen. We gaan straks allemaal samen eentje drinken en nemen dan afscheid tot februari. Iedereen is ervan overtuigd dat we dat ticket voor het EK '22 kunnen bemachtigen. We hebben een heel goeie groep, de sfeer is top. Dit was een goeie ervaring."