Ga naar de inhoud

Vliegende veldrijders: Belgische crosstop stapt in "konijnenpijp" naar Tsjechië

 za 28 november 2020 19:52

Na de Urban Cross in Kortrijk hebben Belgische topcrossers zoals Eli Iserbyt, Toon Aerts en Wout van Aert meteen koers gezet naar de luchthaven van Wevelgem. Daar maken ze met een privéjet de oversteek naar Tsjechië voor de eerste Wereldbekermanche van het seizoen.

De veldrijders "dubbelen" dit weekend. Vanmiddag crosten ze in Kortrijk, morgen moeten ze aan de bak in de Tsjechische stad Tabor. Voor de kleine garnalen en voor de mecaniciens wordt dat een nachtje autobaan, voor de Belgische toppers is dat even vliegen.

 

Op initiatief van Michael Vanthourenhout huurden ze een privévliegtuig in. O.a. Wout van Aert, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Daan Soete, Sanne Cant en bondscoach Sven Vanthourenhout mochten mee instappen in Wevelgem.

 

Onze commentator Michel Wuyts omschreef de piepkleine jet als een "konijnenpijp". 

 

"Ik denk dat hij niet graag vliegt", reageerde Van Aert na de cross in Kortrijk. "maar voor mij wordt het: sit back, relax and enjoy your flight."

 

Is de piloot getest op het coronavirus? "Dat geloof ik wel", antwoordde dagwinnaar Eli Iserbyt. "We betalen alleszins genoeg om goed gesoigneerd te worden."

VIDEO: De Belgische equipe op Flanders International Airport

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
meer veldritnieuws: