Hockeysprookje: oud-international komt terug uit pensioen om derby te beslissen

  Oud-international Xavier Reckinger (archieffoto) ontpopt zich tot matchwinnaar in Herakles - Antwerp.

  De 10e speeldag in de hockeycompetitie heeft een mooi verhaal opgeleverd. In de wedstrijd tussen Herakles en Antwerp scoorde Xavier Reckinger (36) nog eens. De oud-international had nochtans 3 jaar geleden zijn laatste wedstrijd gespeeld.

  Vanmiddag stond in de Hockeyweg in Lier de streekderby tussen Herakles en Antwerp op het programma. Voor de tweede week op een rij kwam Xavier Reckinger depanneren bij de thuisploeg die kampt met een hoge blessurelast. De oud-international, goed voor meer dan 300 interlands, was in 2017 gestopt op het hoogste niveau.

   

  Sindsdien stond Reckinger naast het terrein als bondscoach van de Duitse hockeyvrouwen, maar nu blonk hij nog eens uit tussen de lijnen. In het laatste kwart besliste hij de wedstrijd tegen Antwerp. Op een strafcorner maakte hij er 2-1 van.

   

  Nicolas De Kerpel had de score snel geopend in Lier. De Oostenrijker Dominic Uher maakte gelijk voor Antwerp.

  VIDEO: Xavier Reckinger ramt een strafcorner binnen voor Herakles

  Uitslagen 10e speeldag:

  • Racing - Old Club 10-3
  • Braxgata - Léopold 1-4
  • Orée - Gantoise 0-3
  • Leuven - Beerschot 3-2
  • Waterloo - Dragons 3-1
  • Namen - Daring 3-3
  • Herakles  - Antwerp 2-1
   
  Morgen staat de 11e speeldag op het programma. In het klassement leidt Gantoise met een bonus van 4 punten op Orée.