Clement: "Geen goede generale repetitie voor match tegen Zenit"

  Philippe Clement zag offensief te weinig daadkracht van zijn ploeg.

  Club Brugge heeft tegen een goed georganiseerd Moeskroen een steekje laten vallen. Coach Philippe Clement zag waar het schoentje knelde: "We zijn te weinig gevaarlijk geweest in het strafschopgebied."

  Een bloedeloze 0-0 tegen hekkensluiter Moeskroen, niet meteen de opsteker die Club Brugge nodig had met het oog op de Europese uitdaging tegen Zenit Sint-Petersburg in de Champions League.

   

  "Ik ben uiteraard teleurgesteld", zei coach Philippe Clement. "We hebben 2 punten te weinig, maar we zijn ook te weinig gevaarlijk geweest in het strafschopgebied."

   

  "Ik kan niet klagen over de mentaliteit, de pressing, de duels, maar we hebben te weinig kansen afgedwongen. Met 8 of 9 spelers van Moeskroen in het strafschopgebied moet je snel handelen. Dat was niet goed genoeg vandaag."

  Met een zege tegen Moeskroen hadden we ook niet in een zetel naar de wedstrijd tegen Zenit kunnen toeleven. 

  Clement hoopt zijn troepen snel op scherp te krijgen, want het bezoekje van Zenit woensdag kan beslissend zijn over de Europese toekomst. "Het is nooit een goede generale repetitie als je niet wint", beseft Clement.


  "Maar het is ook een totaal andere wedstrijd. Met een zege tegen Moeskroen hadden we ook niet in een zetel naar de wedstrijd tegen Zenit kunnen toeleven. We gaan vol voor de winst tegen Zenit. Als je rekent op een gelijkspel, kan het nog tegenvallen in het slot."