Argentijns gerecht opent onderzoek naar overlijden van Diego Maradona

  Het Argentijnse gerecht heeft vrijdag een onderzoek geopend om te bepalen of er sprake is van nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Het parket wil nagaan of de voormalige topvoetballer de nodige zorgen kreeg.

  Het gerecht in Argentinië benadrukt dat het onderzoek er niet komt na een klacht, maar dat het om een standaardprocedure is wanneer een persoon thuis sterft en er nog geen verklaring van overlijden ondertekend is. 

   

  Matias Morla, advocaat van Maradona, kondigde donderdag aan door te gaan "tot het bittere einde" om de juiste omstandigheden van het overlijden te achterhalen. 

   

  Volgens hem deed de ambulance er bijvoorbeeld meer dan een halfuur over om het huis van Maradona te bereiken.

   

  Het parket laat weten de medische dossiers opgevraagd te hebben, net als camerabeelden van de wijk waarin het huis van Maradona ligt. De speurders ondervroegen ook al meerdere verzorgers, die op de dag van overlijden bij hem aan het werk waren.

   

  Diego Armando Maradona overleed woensdag. Hij was 60 jaar.