Overlegcomité beslist: zwembaden mogen vanaf 1 december weer open

  De subtropische zwembaden blijven wel gesloten.

  Het Overlegcomité van vanavond blijft heel voorzichtig in deze coronatijden en laat heel weinig versoepelingen toe. Op sportvlak gaan de zwembaden wel opnieuw open. Dat geldt niet voor de subtropische zwembaden.

  Door de almaar toenemende coronacijfers greep het politieke overlegorgaan eind oktober opnieuw drastisch in. Alleen kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 en later) konden outdoor in georganiseerd verband sporten. Indooractiviteiten toegestaan door de gemeente voor kinderen tot 13 jaar mochten ook nog.

   

  In openlucht mocht het ook met je huishouden of met maximaal 4 personen (op afstand).

   

  Zwembaden, fitnesscentra en bowlings werden gesloten. Van die drie mag het eerste nu weer open. De andere 2 nog niet. Het is de enige versoepeling op sportvlak.


  Alle coronacriteria voor sporten staan op de website van www.sport.vlaanderen.

   

   (lees voort onder tweet)

  Premier: "Zeer voorzichtig blijven"

  Premier De Croo: "Dankzij de inspanningen van een team van 11 miljoen Belgen is de situatie minder dramatisch, maar ze blijft gevaarlijk. We zitten nog altijd in de hoogste alarmfase, wat wil zeggen dat het virus nog volop circuleert. In de meeste ziekenhuizen zitten we nog steeds diep in het rood. We moeten volhouden en zeer voorzichtig blijven."


  "We willen absoluut een 3e golf vermijden, want die zal hoger zijn dan de 2e golf. Een 3e golf zal ons zorgsysteem niet aankunnen."


  Volgens De Croo kan er maar naar de eerste echte versoepelingen gekeken worden vanaf midden januari, tenminste als de cijfers verder blijven dalen.

  Lees hier alles over het Overlegcomité op VRT NWS: