Luc Nilis komt zijn ervaring delen bij Anderlecht

  Luc Nilis maakte in de jaren 90 het mooie weer bij Anderlecht.

  Luc Nilis keert terug naar Anderlecht. De voormalige aanvaller gaat een aantal weken aan de slag bij de A-kern van paars-wit, waar hij zijn expertise zal delen met de spelers.

  Luc Nilis voetbalde van 1986 tot 1994 bij Anderlecht en scoorde meer dan 100 doelpunten in het shirt van paars-wit. Daarna maakte hij grote sier bij PSV Eindhoven, waar hij onder meer samenspeelde met de legendarische Ronaldo. De Braziliaan noemde Nilis enkele jaren geleden zelfs zijn beste ploegmaat ooit.

   

  In 2000 kwam er een abrupt einde aan de carrière van Nilis, toen hij in zijn 3e wedstrijd voor Aston Villa een dubbele beenbreuk opliep. Na zijn spelerscarrière werkte hij veelal als spitsentrainer, onder meer bij PSV en Ankaragücü.

   

  Het is in die rol dat hij nu ook een soort stage zal vervullen bij Anderlecht, waar hij zijn expertise zal delen met de A-kern. "Luc komt vanaf maandag 30 november vrijblijvend kennismaken met de coaches en een blik werpen op de sportieve werking van RSC Anderlecht", laat paars-wit weten.