Kompany voert druk op tegen Standard: "De Clasico móét je winnen"

  Vincent Kompany wil een reactie zien na de nederlaag tegen Beerschot.

  Bestaat er na een 1 op 6 een betere manier om recht te veren dan een zege tegen rivaal Standard? Volgens coach Vincent Kompany niet. "Ik heb mijn spelers het belang van deze wedstrijd niet moeten uitleggen", zegt hij.

  "Dit was niet het Anderlecht dat ik wil zien", besloot Kompany na de wanprestatie op het veld van Beerschot (2-1). Heeft zijn harde reactie een effect gehad op de spelersgroep? "Op training zag ik een reactie, maar ik verwacht ook een reactie op het veld", aldus Kompany.

   

  "Het liefst van al zou ik de wedstrijd tegen Standard nu al spelen. Dan hoefden we niet te praten over de vorige match. Gewoon je paars-witte truitje aandoen, het veld opgaan en het daar laten zien. Dat is de beste manier om te antwoorden, niet in de media."

   

  "Ik wil een team zien waar de supporters zich in kunnen herkennen: hun truitje natmaken, aanvallen, agressief zijn... Gewoon tonen waar Anderlecht voor staat. Mijn rol als coach is om mijn spelersgroep daartoe in staat te stellen. Ik verberg me niet: ik leef voor deze grote matchen. Daarom ben ik ook trainer geworden."

   

  "Hoe meer grote matchen je speelt, hoe beter. Zondag is dat tegen Standard, in de toekomst hopelijk in de Champions League. We moeten deze wedstrijd bij de keel grijpen."

  Ik wil een team zien waar de supporters zich in kunnen herkennen: hun truitje natmaken, aanvallen, agressief zijn...

  Kompany: "Ik kon de spelers gemakkelijk op scherp stellen"

  Moest het nog niet duidelijk zijn: Kompany neemt geen genoegen met een punt tegen Standard. "De Clasico móét je winnen", pepert hij zijn spelers in. "Ik wil het belang van deze match niet minimaliseren. Dit is een heel belangrijke wedstrijd."

   

  "Het is gemakkelijk om naar een Clasico toe te werken: ik moet mijn spelers het belang van deze confrontatie niet uitleggen. Iedereen begrijpt goed genoeg waarom deze wedstrijd belangrijk is."

   

  "We hebben een goede week gehad: ik kon de spelers gemakkelijk op scherp stellen. Ik moet er als trainer gewoon voor zorgen dat ze 100 procent vertrouwen hebben in hun capaciteiten."

  Vervangt Verschaeren geblesseerde Tau?

  Een tegenvaller voor Anderlecht: Percy Tau is enkele weken onbeschikbaar door een spierblessure. "Jammer, want Tau is een speler met ervaring op het hoogste niveau, die zijn kwaliteiten al heeft bewezen", zegt Kompany. "Maar andere spelers krijgen nu een kans."

   

  Yari Verschaeren misschien, die nog geen geweldige indruk kon maken dit seizoen? "De sterkte van Yari is dat hij een polyvalente speler is. Op een jonge leeftijd is het normaal dat je eens op een andere positie moet spelen ten dienste van de ploeg. Het is gewoon een kwestie van tijd."