Rik Samaey: "Zie weinig landen waar deze Lions zwaar tegen zouden verliezen"

  De Belgische basketbalmannen kunnen een 5e deelname op een rij aan het EK al ruiken na een klinkende overwinning in de voorronde tegen het sterke Tsjechië. Commentator Rik Samaey antwoordde na de match op al jullie vragen. "We moeten hoger mikken dan top 10 op het EK."

  Mathematisch is het EK nog niet binnen voor de Belgian Lions, maar het kan amper nog mislopen. Wat mogen de Belgen op het EK in 2022 ambiëren? "We moeten hoger mikken dan de top 10", vindt Samaey. "De Tsjechen hebben op het WK de 6e plaats gepakt."

   

  "Alleen een straffe ploeg zal deze Lions zwaar kunnen doen verliezen. De toplanden zoals Spanje moeten we niet vrezen op het EK, die zullen we niet kloppen. Maar er zijn veel landen van ons niveau. We moeten top zijn tegen de ploegen tussen plaats 6 en plaats 12. En we mogen niet verliezen tegen de nummer 16 bijvoorbeeld."

   

  De Lions missen heel wat spelers voor deze kwalificatiematchen, komen die automatisch weer in de ploeg? "Zo werkt het niet. De starting 5 die er nu niet was, zal moeten tonen dat ze effectief beter zijn. Ze zullen hun tenen moeten uitkuisen. Maar competitie voor plaatsen is fantastisch. Bondscoach Gjergja zal moeten kiezen en puzzelen."

  Herbekijk de Facebook Live met Rik Samaey