Barcelona vindt principeakkoord met spelers over salarisvermindering

  De spelers van Barcelona moeten inleveren.

  Barcelona heeft zichzelf een beetje financiële ademruimte bezorgd dankzij een akkoord met de spelers en de staf over een salarisvermindering. De club zal dit jaar zo 122 miljoen euro minder moeten uitgeven aan loonmassa. Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door alle spelers, maar dat lijkt een formaliteit.

  De Catalaanse club zit onder andere door de coronacrisis in erg slechte papieren. Een akkoord met de spelers was nodig om het hoofd boven water te houden. Een overlegcomité met afgevaardigden uit de spelersgroep en van de club is er uiteindelijk uitgeraakt.

   

  Dit seizoen zal er in totaal 122 miljoen euro bespaard worden op de lonen van de spelers en de staf. Ook 50 miljoen euro aan bonussen zal niet worden uitgekeerd. Dat bedrag wordt verspreid over drie jaar.

   

  De getroffen spelers en stafleden moeten het akkoord wel nog goedkeuren in de komende dagen. "Dit akkoord is een mijlpaal die broodnodig was gezien de economische situatie van de club op dit moment", klinkt het.

   

  Door de coronacrisis miste Barcelona zo'n 300 miljoen euro aan inkomsten. Recent verlengden Gerard Piqué, Marc-Andre Ter Stegen, Clement Lenglet en Frenkie de Jong hun verblijf bij Barcelona, waarbij in hun nieuw contract hun salaris aangepast werd.