Aantal Premier League-clubs mag in december weer publiek ontvangen

  Chelsea is een van de eerste clubs waar supporters weer welkom zijn.

  Liverpool, Chelsea, Brighton en West Ham United zijn de eerste clubs die over anderhalve week voorzichtig weer toeschouwers mogen toelaten bij hun thuisduels in de Premier League. Het zijn clubs die in de zogenoemde 'tier-two'-regio's gehuisvest zijn.

  De Britse regering heeft Engeland verdeeld in gebieden waar de coronacijfers de goede kant op gaan of juist niet. Laag twee, waarin onder meer Londen en Liverpool zijn ondergebracht, is het middenste niveau. In bijvoorbeeld Manchester (laag drie) zijn fans nog niet welkom.

   

  Volgende clubs kunnen weldra dus opnieuw genieten van een (beperkt) aantal fans in het stadion: Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham en West Ham.

   

  Bij de wedstrijden in het weekend van 5 en 6 december mogen maximaal 2.000 toeschouwers aanwezig zijn. Het gaat om de duels Brighton-Southampton, Chelsea-Leeds, Liverpool-Wolverhampton en West Ham-Manchester United.

   

  Het zijn de eerste duels met fans sinds Covid-19 de competities in maart stillegde en later zorgde voor duels in lege stadions. De andere wedstrijden in dat weekend in de Premier League vinden plaats in gebieden waar strengere regels heersen.