Van der Plaetsen kan door blessure geen gooi doen naar olympisch ticket op Réunion

  Thomas Van der Plaetsen haakt af voor de tienkamp op het Franse eiland Réunion (18 en 19 december). Hij wou er zijn ticket voor de Spelen in Tokio veiligstellen, maar een knieblessure gooit roet in het eten.

  Op basis van zijn wereldranking hoeft Thomas Van der Plaetsen zich weinig zorgen te maken over zijn kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar het liefst had hij op Réunion de rechtstreekse limiet van 8.350 punten gesloopt.

   

  Die limiet zou hem zekerheid verschaffen over olympische deelname, maar een knieprobeem steekt daar nu een stokje voor.   "De blessure is niet erg, maar als hij zich nu voor een tienkamp moet klaarstomen, komt er veel explosief werk bij kijken", zegt zijn zus en manager Helena.

   

  "Dan is het beter om de knie wat rust te geven, zodat ze zeker niet opspeelt in de aanloop naar Tokio."

   

  De Europese kampioen van 2016 op de tienkamp bekijkt momenteel nog welke meerkamp, indoor of outdoor, er eventueel wél in zijn planning past ter voorbereiding van de Spelen.

   

  De Franse wereldrecordhouder op de tienkamp Kevin Mayer tekent wel present op Réunion, net als de Britse wereldkampioene zevenkamp Katarina Johnson-Thompson.