Opus bedankt Frank Raes voor montage van Maradona op "Live is Life"

    Een van de beelden van Diego Maradona die het meest zullen bijblijven, is zijn opwarming op de tonen van "Life is live" van de Oostenrijkse band Opus. De beelden werden gemaakt voor de return in de halve finales van de UEFA Cup tussen Bayern München en Napoli in 1989. En dankzij Frank Raes gingen ze jaren later de wereld rond. En daar is Opus de Belgische commentator erg dankbaar voor.

    Frank Raes zag meer dan 30 jaar geleden de opwarming met zijn eigen ogen in het Olympisch Stadion. Die beelden waren niet uitgezonden, maar Raes vroeg ze op bij de Duitse zender ZDF en maakte er een montage van. Die ging uiteindelijk de wereld rond.

     

    Dat heeft ook de groep Opus geen windeieren gelegd. "Ze treden nog altijd op met dat nummer en zijn ook populair in Zuid-Amerika", vertelde Raes daar eerder al over. Na het overlijden van Maradona kwam Raes bij Eleven vertellen over de ster en hij werd verrast door een video van de band uit Oostenrijk.

    Bekijk de originele montage van Frank Raes