Vriendin Vanheusden: "Er is niks ergers dan samenwonen met man die pijn heeft"

  Zinho Vanheusden is met zijn vriendin verhuisd naar Antwerpen om beter te revalideren.

  Standard-kapitein Zinho Vanheusden zal nog een half jaartje moeten revalideren totdat hij weer speelklaar is. "Ik vreesde niet dat mijn carrière voorbij was. Ik was vooral teleurgesteld, omdat ik wist dat ik goed bezig was", vertelt Vanheusden. 

  Vanheusden: "Ik kon zelfs niet naar het toilet gaan"

  We keren terug naar 1 november. Na een luchtduel met KVO-spits Gueye kermt Vanheusden het uit van de pijn. De aanvoerder van Standard had zijn voorste kruisband gescheurd. Zijn 3e knieblessure.

   

  Vriendin Lauren zag het pijnlijke moment op tv. "Zinho stuurde me een bericht waarin stond: "Het is allemaal gedaan voor mij. Kom zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.""

   

  Vanheusden: "De eerste 10 dagen waren verschrikkelijk. Ik had heel veel pijn en kon niets zelf doen. Alleen naar het toilet lukte zelfs niet."

   

  "Er is niks ergers dan samenwonen met een man die pijn heeft", voegt vriendin Lauren eraan toe.  "Maar ik moet ook wel toegeven dat Zinho een lage pijngrens heeft. Nu gaat het trouwens beter met Zinho, hij heeft geen pijn meer." 

  Natuurlijk blijft het een droom om op een dag naar Inter terug te keren. Ik ben daar een beetje opgegroeid, het was een mooie tijd.

  Zinho Vanheusden

  Voor Vanheusden was de nieuwe blessure een grote klap. "Ik vreesde niet dat mijn carrière voorbij was. Maar het was vooral een immense teleurstelling voor mezelf, omdat ik wist dat ik goed bezig was."

   

  "Ik heb al eens zo'n blessure gehad en ik wist meteen dat het weer 6 lange maanden zouden worden. Maar ik zal sterker terugkeren na deze blessure. Ik weet hoe hard ik train en wat ik er allemaal voor doe."


  Zat Vanheusden dit seizoen al met een transfer in zijn hoofd? "Neen, ik was volledig gefocust op Standard. We stonden helemaal bovenin en hadden enkele mooie matchen gewonnen."


  Denkt hij nog aan Inter? "Natuurlijk blijft het een droom om op een dag naar daar terug te keren. Het is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben daar een beetje opgegroeid, het was een mooie tijd."

  Vriendin Lauren: "Zinho stuurde me dat het allemaal voorbij was"

  Maesschalck: "Blessure zal Zinho's carrière niet bedreigen"

  Om beter te revalideren verhuisde Zinho Vanheusden van Limburg naar Antwerpen. Hij huurt er een appartement vlak bij kinesist Lieven Maesschalk.

   

  Hoe kijkt Maesschalck de toekomst van Vanheusden tegemoet. "Zinho heeft een ernstig letsel. Maar het komt goed, deze blessure zal zijn carrière zeker niet bedreigen", zegt de kinesist.

   

  Vanheusdens vader was ook profvoetballer en had ook veel last van z'n knieën. "Het kan zijn dat dat genetisch is, maar daar zijn geen wetenschappelijke studies voor."

   

  "Voor Zinho is het brute pech. Maar hij heeft een heel goede mentaliteit en is een harde werker. Hij is een modelprof. 6 maanden na de blessure verwachten we dat hij opnieuw een match kan spelen."'

  Vanheusden: "Ik kom sterker terug"