Wout van Aert tempert verwachtingen: "Ik ben zeker nog niet in topvorm"

  Zaterdag rijdt Wout van Aert in Kortrijk zijn 1e cross van het seizoen.

  In Kortrijk (X²O-Trofee) trapt Wout van Aert zaterdag zijn veldritseizoen op gang. "Wie denkt dat ik gewoon de lijn van de weg kan doortrekken in het veld, die benadert het op een veel te eenvoudige manier", blikt Van Aert vooruit.

  Na een korte rustperiode maakt Wout van Aert (Jumbo-Visma) zaterdag zijn intrede in het veld. 

   

  "Ik heb op een ontspannen manier opgebouwd richting dit weekend. De voorbije weken heb ik vooral mijn basisconditie getraind in Spanje", zegt de winnaar van Milaan-Sanremo, de Strade Bianche en 2 Tour-etappes in 2020.

   

  "Na mijn seizoen op de weg is het niet abnormaal dat er veel van mij verwacht wordt. Maar wie denkt dat ik gewoon de lijn van de weg kan doortrekken in het veld, die benadert het op een veel te eenvoudige manier. Ook voor mezelf zou het heel gevaarlijk zijn om zo te beginnen denken."

   

  "Het is niet realistisch om meteen top te zijn. Ik heb lang genoeg gecrost om te weten dat het niveau heel hoog ligt."

   

  "Vergeet niet dat ik zaterdag tegen de wereldtop rij. Die mannen hebben hier een hele zomer naartoe gewerkt, mijn aanloopperiode is veel te kort. Ik hoop dat ik op karakter en conditie mijn wagonnetje kan aanhaken, maar verwacht van mij niet dat ik de koers zal maken."

  Omdat het nu op de weg zo goed draait, is mijn kijk op het veldrijden wel een beetje veranderd. Maar ik wil wel nog altijd meedoen voor de prijzen.

  Wout van Aert

  Van Aert start daags na Kortrijk ook in de de Wereldbeker-cross van Tabor. "Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tabor en Boom (6 december) hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden."

   

  Wanneer zal hij beginnen te denken aan zeges? "Omdat het nu op de weg zo goed draait, is mijn kijk op het veldrijden wel een beetje veranderd", zegt Van Aert.

   

  "Maar ik cross nog altijd om te winnen, ik blijf niet in het veld om gewoon mee te rijden. Ik wil meedoen voor de prijzen en wedstrijden winnen hoort daar uiteraard bij."

   

  programma Wout van Aert
  datum veldrit klassement
  28/11 Urban Cross in Kortrijk X²O-trofee
  29/11 Tabor Wereldbeker
  06/12 Niels Albert-cross in Boom Superprestige
  23/12 Cyclocross in Herentals X²O-trofee
  01/01 GP Sven Nys in Baal X²O-trofee
  09/01 BK in Meulebeke -
  23/01 Flandriencross in Hamme X²O-trofee
  31/01 WK in Oostende -