VIDEO: Zo goed kon Diego Maradona voetballen

  Zijn hoogtepunten beleefde Maradona met Napoli en Argentinië.

  2 legendarische goals in een en dezelfde match, de boeman van de Rode Duivels op het WK van 1986 en een nonchalante opwarming waar je vandaag nog met open mond naar kijkt. Kijk naar de strafste prestaties van de voetballer Diego Maradona (60).

  Opwarmen op de tonen van "Live is life"

  In 1989 moest Napoli in de UEFA-cup op bezoek bij Bayern München. Zijn opwarming voor de halve finale is een prachtig stukje voetbalgeschiedenis.

  De hand van God

  Op het WK 1986 maakte Maradona zijn meest controversiële doelpunt. Tegen Engeland kopte hij - overduidelijk met zijn hand - de Argentijnen op een 1-0-voorsprong. "De Hand van God", zo zei Maradona zelf.

  De dribbel aller dribbels tegen Engeland

  Nauwelijks 5 minuten na de Hand van God, zette Maradona de dribbel aller dribbels op tegen hetzelfde Engeland. Misschien wel een van de meest iconische goals uit de voetbalgeschiedenis.

  Maradona schakelt België uit op het WK 1986

  Nog 2 topmomenten op het WK 1986 en dan nog wel tegen de Rode Duivels. In de halve finales verschalkte Maradona de Belgen met 2 klassegoals. Zo maakte hij een einde aan het WK-sprookje van Pfaff en co.

  Laatste kunststukje voor Argentinië op het WK 1994

  Met een geweldige streep in de winkelhaak hielp Maradona zijn land mee aan een 4-0-zege tegen Griekenland op het WK 1994. De opgefokte aanvoerder vierde zijn doelpunt met spuug in de camera.

   

  Het zou zijn laatste interland worden. Maradona moest het toernooi snel verlaten, omdat hij positief had getest op het gebruik van cocaïne.

  Frank Raes maakte in 2000 een anderhalf uur durende documentaire over Maradona

  Filip Joos over Maradona en Napoli-Stuttgart in 1989: "Het genie spreekt me aan"

  Mooiste Napoli-goal? Toch in elk geval een kanshebber

  Op het internet kunt u zelf op zoek gaan naar heel wat knappe Maradona-goals. Deze komt alvast in aanmerking voor zijn mooiste doelpunt voor Napoli: de 3-0 tegen Verona uit 1985.

  Of toch misschien deze goal?

  Het beste van Diego Maradona: