Ga naar de inhoud

Boudeweel: "Begin te vrezen voor Dennis, want het zit niet goed in zijn hoofd"

Dennis werd niet geselecteerd door Clement voor Dortmund, omdat hij de regels niet volgde.

Meer dan over de nederlaag tegen Borussia Dortmund zal deze week "het busincident" met Emmanuel Dennis nazinderen bij Club Brugge. De getalenteerde flankspeler brengt zichzelf en Club Brugge in een lastig parket.

Zo erg als met Mbaye Diagne vorig seizoen of Lamkel Zé bij Antwerp is de situatie van Emmanuel Dennis zeker nog niet, maar de opeenstapeling van kleine incidenten met Dennis maakt hem toch een risicopatiënt.

 

"Ik begin wel langzaam te vrezen dat hij die kant opgaat", zegt Tom Boudeweel. "Ik heb het gevoel dat het niet goed zit in het hoofd van Emmanuel Dennis. Het busincident is het topje van de ijsberg. Het bedrag aan boetes is naar verluidt redelijk indrukwekkend."

 

"Los van zijn beginperiode is het niet dat hij weken aan een stuk alle tegenstanders heeft dolgedraaid. Hij speelt voor zichzelf (én voor een transfer). Probeert veel te vaak individuele (lees: onmogelijke) acties en loopt zich vast. Hij is gewoon geen teamspeler en dat zou me als ploegmaat mateloos irriteren. Het DNA van Club Brugge is toch nog altijd collectiviteit."

Dat is heel straf. Respectloos. Zelfs al ben je invaller voor die wedstrijd. Ik vraag me openlijk af welke plaats hij heeft in de groep van Club.

Tom Boudeweel, over Dennis die op telefoon kijkt bij toespraak Clement

Op Twitter reageerde iemand op een filmpje van Club Brugge met een screenshot. Die man merkte op dat Dennis op zijn telefoon zit te kijken terwijl Philippe Clement de spelers toespreekt in de kleedkamer.

 

"Dat is heel straf. Respectloos. Zelfs al ben je invaller voor die wedstrijd. Ik vraag me openlijk af welke plaats hij heeft in de groep van Club. Benieuwd ook hoe de spelersgroep gaat reageren, wanneer hij weer bij de kern wordt gezet. Ook de sterke mannen krijgen Dennis blijkbaar niet weer in het gareel."  

"In een team zullen sommige spelers met plezier zich de voeten vanonder het lijf lopen als iemand met veel talent het collectief laat winnen. Zoals een Tom Pietermaat bij Beerschot voor Raphael Holzhauzer. In het geval van Dennis twijfel ik en dat is niet goed voor het team."

 

"Dat Dennis talent heeft, dat ziet iedereen, maar als je niet presteert, dan moet je volgens mij dimmen. En presteren doet Dennis dit seizoen niet. Hij zit aan 1 goal over alle competities. Ook vorig seizoen lukte hij slechts 5 doelpunten in de competitie en wel 4 in Europa. Misschien hebben de 2 goals bij Real Madrid bij hem alle zin voor realiteit weggenomen."

"Soms verlies je het pokerspel in het voetbal"

Het slechte nieuws voor Club Brugge is dubbel. Emmanuel Dennis maakt zich langzaam onmogelijk binnen de eigen club, maar ook zijn marktwaarde daalt. Dennis moest 20 miljoen euro in het laatje brengen. 

 

Heeft Club Brugge zelf een fout gemaakt door hem te lang te houden terwijl hij duidelijk weg wou? "Dat is altijd een moeilijke oefening, want niemand heeft een glazen bol en bij elke transfer zijn er 3 partijen." 

 

"Als het bestuur een prijs op Dennis plakt en geen enkele andere club wil dat betalen, dan moet je ook respect hebben voor het standpunt van Club Brugge. En een goeie Dennis zou altijd een meerwaarde moeten zijn in België. Maar dit gaat inderdaad de verkeerde kant uit."

 

"Er wordt in het voetbal overal gepokerd. In het geval van Jonathan David heeft Gent gepokerd en gewonnen, maar soms verlies je zo'n pokerspel ook eens."

 

"Je kan als speler wel dromen van een transfer naar het buitenland, die ambitie mag je zeker hebben, maar als je kijkt naar Dortmund, waar ook spelers van 18 of 19 jaar rondlopen, dan moet je toch beseffen dat topclubs verwachten dat je er elke week staat."

Het volledige filmpje van Club Brugge

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.