Goffin gaat in zee met goede vriend Gigounon als hoofdcoach

  David Goffin en Germain Gigounon slaan de handen in elkaar.

  David Goffin heeft niet ver moeten zoeken voor een nieuwe hoofdcoach. De Luikenaar gaat aan de slag met zijn jeugdvriend Germain Gigounon. Kan hij Goffin weer met enthousiasme op het tenniscourt krijgen?

  David Goffin zette begin november na een reeks teleurstellende prestaties een punt achter zijn samenwerking met de Zweedse coach Thomas Johansson. Dat Germain Gigounon niet veel later afscheid nam van Ysaline Bonaventure, deed de geruchtenmolen al volop draaien.

   

  Op Instagram heeft Goffin nu aangekondigd dat hij gaat samenwerken met Gigounon, een jeugdvriend met wie hij samen trainde op het tenniscentrum in Bergen. 

   

  "Ik ben heel blij dat ik kan aankondigen dat Germain Gigounon zich bij mijn team voegt als mijn nieuwe coach", verklaart de nummer 15 op de ATP-ranking. "We kennen elkaar al vele jaren en we hebben altijd dezelfde passie voor het tennis gedeeld. Ik kijk er echt naar uit om met hem aan dit nieuwe seizoen te beginnen."

   

  Veel internationale ervaring heeft Gigounon nog niet als coach. Na zijn carrière ging hij in 2018 aan de slag met Yanina Wickmayer. Daarna nam hij Ysaline Bonaventure onder zijn vleugels.