Bondscoach: "Ik zie het goed komen met WK veldrijden in Oostende"

  Bijna 4 jaar geleden was Wout van Aert heer en meester op het Belgisch kampioenschap in Oostende.

  De coronacrisis is een streep door de rekening van heel wat organisaties, maar dat er om de wereldtitel veldrijden wordt gecrost in Oostende lijkt stilaan een uitgemaakte zaak. Dat vertelt bondscoach Sven Vanthourenhout in onze podcast De Tribune.

  Op 30 en 31 januari zijn in het veldrijden alle ogen gericht op Oostende. Dan organiseert de Koningin der Badsteden het wereldkampioenschap.

   

  "Eerlijk, ik heb heel lang niet meer geloofd in het WK. Sinds enkele dagen is dat wel aan het veranderen", vertelt Sven Vanthourenhout in De Tribune. 

   

  "De organisatie is aan de slag gegaan, de opbouw is begonnen. Dat klinkt dus al heel wat positiever dan enkele weken geleden."


  "Ik zie het goed komen", vervolgt de bondscoach. "De organisatie doet er alles aan om het WK veldrijden te doen slagen."

   

  "Tot nu toe is alles volgens het boekje verlopen in de veldritten. Iedereen houdt zich aan de maatregelen en dat vind ik een goed signaal."

   

  "Het grootste vraagteken blijft dat beestje. De kerstperiode wordt cruciaal", denkt Vanthourenhout.

   

  (lees voort onder de quote)

  Het grootste vraagteken blijft dat beestje. De kerstperiode wordt cruciaal.

  Sven Vanthourenhout

  "Wout van Aert zal 100 procent klaar zijn"

  Wout van Aert gaat in Oostende op zoek naar zijn 4e wereldtitel. "Daar maakt hij een punt van", weet Sven Vanthourenhout. "En daar zal hij 100 procent klaar voor zijn."


  "Wout zal zich zo sterk mogelijk wapenen tegen een Mathieu van der Poel. De titelverdediger zal het ons opnieuw erg lastig maken", beseft de bondscoach.


  "We hebben wel de luxe om de selectie te stofferen met extra wapens zoals Toon Aerts en Eli Iserbyt. Zij crossen ook voor niets minder dan de wereldtitel."

   

  (scrol omlaag voor meer)

  Wout van Aert in actie op het strand van Oostende tijdens het Belgisch kampioenschap in 2017.

  "Zaterdag zal hij niet meteen winnen, al blijft het wel Wout van Aert"

  Zaterdag maakt Wout van Aert zijn rentree in de Urban Cross in Kortrijk. "Zijn vormcurve is wat gezakt na de klassiekers", weet Sven Vanthourenhout, "maar een diepe val is het zeker niet. Als ik hem hoor, fietst hij nog altijd op een erg hoog niveau."


  "Hij zal het wel moeten doen tegen jongens die al langer op hun crossfiets zitten en al meer interval achter de rug hebben. Dat zal Wout voelen."


  "Je mag niet verwachten dat hij meteen wint, al blijft het natuurlijk wel Wout van Aert. Ik zie hem lang voorin strijden. En als je hem zaterdag klopt, zal je zege alleszins meer cachet krijgen."

   

  Volg de veldrit in Kortrijk zaterdag in onze app, op onze website en op Eén. De vrouwen starten iets over half 2, de mannen crossen om 15u.