Sportleraars maken instructievideo's voor leerlingen die thuis zitten

  Je lessen van school online volgen, het is voor elke student in het middelbaar onderwijs een uitdaging. En wat als je dan ook nog eens de opleiding Lichamelijke opvoeding en Sport volgt en je normaal gezien 10 uur sport-les per week krijgt? In Sint-Eduardus in Merksem is daar een oplossing voor. 

  Belangrijk om de leerdoelstellingen te behalen

  Sportleraar Rik Coveliers toont in instructievideo's op het platform Smartschool hoe je met eenvoudige oefeningen en huis- tuin- en keukenmiddelen toch kan blijven trainen. "Meestal ging ik gewoon lopen", vertelt student Yasin. Maar dankzij deze oefeningen heb ik wat meer afwisseling."

   

  De leerlingen moesten eerst zelf bijhouden hoeveel ze gesport hadden, maar al snel bleek dat niet voldoende. "Er waren leerlingen die bijvoorbeeld erop zetten dat ze naar het station waren gefietst, naar het zwembad waren gewandeld en naar de bakker waren gegaan als sport", zeg Rik Coveliers.

   

  De sportleraar besefte dat extra begeleiding nodig was om leerlingen, die 10 lesuren sport per week zagen verdwijnen, te helpen om hun fysieke paraatheid op peil te houden.

   

  Met behulp van specifieke instructievideo's kunnen leerlingen nu extra thuis trainen. "Als je bijvoorbeeld aan de brug moet zwaaien, dan heb je kracht nodig. Kracht die je anders in de lessen opbouwt. Als je dat niet kunt, dan haal je de leerdoelen niet."