Franse president: "Skigebieden open in kerstvakantie is onmogelijk"

  De Franse president Emmanuel Macron acht het onmogelijk om tijdens de komende kerstvakantie de skigebieden in zijn land te openen. Een definitieve beslissing is er evenwel nog niet. De president mikt eerder op een heropening in januari. "We coördineren dit met de rest van Europa."

  Premier Alexander De Croo had Belgen vorige week al afgeraden om deze vakantie op wintersport te gaan, maar volgens de Vlaamse ski- en snowboardfederatie Sneeuwsport Vlaanderen kan skiën of snowboarden wel perfect coronaproof.

   

  Maar Belgen zullen misschien niet eens de kans krijgen om te kiezen want de Franse president Macron acht het dus "onmogelijk" om de skigebieden in zijn land tijdens de eindejaarsfeesten te openen. "Er wordt overlegd met de lokale autoriteiten en de sector. Een definitieve beslissing zal snel volgen, maar het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat we de gebieden deze vakantie kunnen openen."

   

  Frankrijk zou mikken op een latere datum in januari. "We overleggen ook met de andere Europese skibestemmingen."