Lars Boom wordt ploegleider van Lotte Kopecky bij Liv Racing

  De Nederlander stopte in 2019 met fietsen op de weg.

  Lars Boom zal Jeroen Blijlevens opvolgen als ploegleider van Liv Racing, de vrouwenploeg waarvoor Lotte Kopecky volgend seizoen zal rijden. "Ik kan niet wachten om mijn ideeën en visie over te brengen op de rensters."

  Lars Boom hing in 2019 zijn wegfiets aan de haak en werd afgelopen zomer aangesteld als prestatiemanager bij CCC-Liv, dat vanaf volgend jaar Liv Racing zal heten. Na enkele maanden schuift hij al door naar een rol als ploegleider.

   

  "Ik ben klaar voor dit prachtige vervolg en deze uitdaging en kan niet wachten om mijn sportieve ideeën en visie over te brengen op de rensters", zegt Boom.

   

  "We beschikken komend seizoen over een vernieuwde groep met rensters die veel potentie hebben. Met Lotte Kopecky hebben we een topper voor het sprintwerk in onze gelederen. Zij krijgt steun van de groep, maar dat beperkt anderen zeker niet om zelf een vervolgstap naar de absolute top te zetten."

   

  Jeroen Blijlevens werd bij het team na 9 jaar bedankt. "Dat was geen gemakkelijk besluit", zegt manager Eric van den Boom. "Hij heeft als vakman en koerstacticus ontzettend veel betekend voor de professionalisering van zowel ons team als het vrouwenwielrennen in het algemeen."