Ga naar de inhoud

Kijk naar Europees voetbal, de Belgian Lions en het wielerhoogtepunt: Wout van Aert weer in het veld

 di 24 november 2020 11:20
" "
Voetbal, veldrijden en basketbal. Deze sportweek is goed gevuld.

Ook deze week serveren we u bij Sporza een gevarieerd sportaanbod. Vanavond kunt u naar de Champions League-match van Club Brugge luisteren op Radio 1, donderdag is er de 4e speeldag in de Europa League en vrijdag pikken de Belgian Lions de draad weer op in de voorrondes van het EK basketbal. Zaterdag kruipt Wout van Aert dan weer op zijn crossfiets.

Om deze week naar uit te kijken:

Inhaalduels in Jupiler Pro League

Vorige maand zorgden de vele coronabesmettingen bij bepaalde ploegen roet in het kalendereten. Vanaf 7 positieve gevallen in de A-kern mag een ploeg uitstel vragen. Er werden 6 duels uitgesteld.

 

Waasland-Beveren-KV Oostende (speeldag 9) en Cercle Brugge-Moeskroen (speeldag 10) worden deze dinsdag en woensdag ingehaald, volg het mee in apps/website.

Jupiler Pro League
SK Beveren
einde
2-0
KV Oostende
Jupiler Pro League
Cercle Brugge
einde
1-2
Excel Moeskroen

Zware opdracht voor Club Brugge in de Champions League

Landskampioen Club Brugge kijkt vanavond de Duitse machine Borussia Dortmund weer in de ogen. De heenmatch  in de Champions League eindigde op 0-3. 

 

Kunnen de jongens van Philippe Clement deze keer meer weerwerk bieden? Volg de wedstrijd op de voet in onze apps, op onze website en op Radio 1. Tom Boudeweel en Eddy Snelders verzorgen het commentaar.

UEFA Champions League
Borussia Dortmund
einde
3-0
Club Brugge

Inter-Real (of Lukaku tegen Courtois/Hazard) op leven en dood

Inter en Real Madrid staan verrassend laatste en voorlaatste (in die volgorde) in groep B, achter groepsleider Mönchengladbach en Sjachtar Donetsk. Real heeft 4 punten, Inter 2.

 

3 weken geleden won Real thuis met 3-2 van Inter. Wie verliest, kan zijn kansen op overwinteren in de Champions League wellicht opbergen... Volg het duel in de matchfiche.

UEFA Champions League
Internazionale
einde
0-2
Real Madrid

3e Europese zege voor Antwerp?

Antwerp, AA Gent en Standard komen donderdagavond in actie in de Champions League. Gent en Standard willen allebei de 0 wegvegen, Antwerp aast tegen de Oostenrijkers van Linz op een 3e driepunter.

 

Of dat lukt, komt u te weten via de links hieronder, in Sporza op Radio 1  en op Canvas. Gent en Standard kunt u rechtstreeks bekijken, van Antwerp krijgt u snel na de wedstrijd een uitgebreide samenvatting.

UEFA Europa League
KAA Gent
einde
0-2
Rode Ster Belgrado
UEFA Europa League
Standard
einde
2-1
Lech Poznan
UEFA Europa League
LASK
einde
0-2
Antwerp

Live basketbal met de Belgian Lions

De nationale basketbalmannen werken deze week 2 wedstrijden af in het kader van de kwalificaties voor het EK in 2022: vrijdag om 15.30u tegen Tjechië, zondag om 18.30u tegen Litouwen.

 

Begin dit jaar openden de Belgian Lions hun EK-campagne met 2 zeges. Blijven ze foutloos? U ziet het live op Sporza.

Belgian Lions in EK-voorronde

Uitslagen Belgian Lions
België Litouwen 86-65
Denemarken België 72-88
Tsjechië België 62-90
Litouwen België 84-71
België Denemarken 88-65
België Tsjechië 86-91
Stand in groep C
    M W-V +/- PTN
1. België 6 4-2 +70 10
2. Litouwen 6 4-2 +17 10
3. Tsjechië 6 2-4 -48 8
4. Denemarken 6 2-4 -39 9

België, als groepswinnaar, en Litouwen stoten door naar het EK. Tsjechië was als gastland al bij voorbaat geplaatst.

Daar is Wout van Aert

In het veldrijden snijden de deelnemers een stevig weekend aan. Zaterdag komen ze aan de start van de Urban Cross in Kortrijk, daarna moeten ze vliegensvlug naar Tsjechië voor de openingsmanche in de Wereldbeker. 

 

Wout van Aert kiest na een uitmuntend wegseizoen voor Kortrijk. De 3-voudige wereldkampioen maakt er zijn rentree in het veldrijden.

 

Hoe dat verloopt, ziet u zaterdag op Eén, op onze website en in onze app. De vrouwen crossen om 13.30u, de mannen om 15u.

Het volledige programma: