Beerschot straft spelers met boeterad: "1 minuut dansen vinden ze niet fijn"

Hernan Losada over zijn spelers: "Ze hoeven gelukkig niet vaak aan het rad te draaien."

In de 399e aflevering van Extra Time heeft Hernan Losada het over het boeterad bij Beerschot, Arnar Vidarsson vertelt over zijn ambities als bondscoach van IJsland en in de Keek op de Week ziet u niet alleen Arnaud, maar ook zijn oom Gilbert Bodart scoren voor Standard. Kijk op deze pagina naar de leukste fragmenten uit de voetbalshow.

Het rad van Beerschot

Bij seizoensrevelatie Beerschot hebben ze een ludiek systeem om spelers op hun plichten te wijzen. Wie bijvoorbeeld te laat op het trainingsveld stapt, maakt kennis met het rad van fortuin.


"Als je bepaalde regels niet naleeft, moet je aan het rad draaien om je boete te kennen", legt coach Hernan Losada uit in de studio. "Dat gaat van 1 minuut dansen over een auto wassen tot een training leiden in mijn stichting Football Changes Lives."


"Dansen vinden ze het ergst", lacht hij. "Of pizza's betalen voor de hele groep." 


Andere clubs werken ook met een boeterad. "Wij hebben de mosterd gehaald in Duitsland bij Leipzig", gaat Losada voort. "Een prima manier om discipline te kweken, al hoeven mijn spelers niet te vaak aan het rad te draaien. Ze doen het goed", vindt de coach.

Vidarsson: "Als ze me vragen als bondscoach zeg ik "ja""

Arnar Vidarsson heeft een maand geleden zijn vaderland IJsland mogen coachen tegen de Rode Duivels in de Nations League. Smaakt dat naar meer?


"Erik Hamren stopt ermee omdat hij IJsland niet naar het EK heeft kunnen loodsen", legt de voormalige Cercle- en Lokeren-speler uit.

"Nu draait de geruchtenmolen, die ik zelf heb aangezwengeld", lacht Vidarsson, die met de beloften van IJsland wel de eindronde heeft bereikt.


"Als ze mij de job bij de A-ploeg aanbieden, zeg ik altijd "ja". Maar er zijn ongetwijfeld nog honderden kandidaten. Er wordt nu over Roy Keane gesproken."

Vidarsson wil de uitdaging graag aangaan met Eidur Gudjohnsen, die voor Chelsea en Barcelona heeft gespeeld. In ons land kwam de aanvaller nog in actie voor Cercle én Club Brugge.

Adnan Januzaj weer Rode Duivel?

Bij de Belgische nationale ploeg is er al even geen sprake meer van Adnan Januzaj. In Spanje komt de flankaanvaller boven water bij competitieleider Sociedad.


"Als hij weer op niveau presteert, mag hij mee naar het EK", weet Peter Vandenbempt.


"Hij is extreem getalenteerd", vindt Filip Joos, "maar zijn prestaties blijven te wisselvallig. Als je hem selecteert, is dat omdat hij plots kan ontploffen tijdens het EK."

Scorende keepers

In de Keek op de Week heeft de redactie van Extra Time beelden opgediept van Gilbert Bodart. Een doelman die net als zijn neefje en huidig Standard-keeper Arnaud een doelpunt meepikte. En hij was niet de enige.