Medaillewinnaar Jorre Verstraeten: "Hockeykamp zat vol, daarom is het judo geworden"

  Jorre Verstraeten werkt een looptraining af in de bossen van Bertem.

  Jorre Verstraeten (22) grossiert in medailles op de tatami, maar als jongetje dacht hij eerder aan een hockeycarrière. Det vertelt hij enkele dagen na zijn bronzen plak op het Europees kampioenschap judo.

  Net als vorig jaar heeft Jorre Verstraeten het brons weggekaapt op het EK judo. Vorige donderdag had het lichtgewicht weer prijs, maar op wolkjes loopt hij niet.

   

  "Dat voelt goed mee", lacht Verstraeten tijdens een jogging in de bossen van Bertem. "Ik sta stevig met mijn voeten op de grond. Ook omdat het volgende toernooi, in januari in Qatar, er snel aankomt."

   

  Samen met Matthias Casse en Charline Van Snick moet Verstraeten scoren voor Team Belgium op de tatami in Tokio.

   

  "Ik kijk met heel veel plezier uit naar de Olympische Spelen. Mijn prestaties op het EK judo bevestigen dat ik er iets kan bereiken. Want als je als judoka naar de Spelen mag, ben je ook medaillerijp", redeneert hij.

  Als je als judoka naar de Olympische Spelen mag, ben je ook medaillerijp.

  Jorre Verstraeten

  "Enkel het judokamp bleef over"

  Jorre Verstraeten houdt van sport. Hij studeert sportmanagement aan de universiteit in Brussel en als kind deed hij naast judo ook aan atletiek.

   

  "Hockey had ook gekund", legt Verstraeten uit, "maar toen ik me samen met mijn broer wou inschrijven voor een kamp, was alles volzet. Het enige wat overbleef was judo", lacht hij.

   

  "Het klopt dus dat ik graag sport. Het maakt me niet uit welke sport."

   

  Als topjudoka traint hij bij Franstalige federatie. Verstraeten: "Ik train er onder twee trainers die ook in mijn categorie op de mat hebben gestaan. Dat is een groot voordeel voor mij."

   

  "Ik voel me er meer op mijn gemak. Sinds ik voor de Franstalige bond gekozen heb, heb ik gigantische stappen gezet. Voor mij was het een van de beste beslissingen."

  Verstraeten: "Mijn prestaties op het EK judo bevestigen dat ik iets kan bereiken op de Spelen"