Scheidsrechter Geldhof heeft na 15 jaar zijn laatste match gefloten

    Na 15 jaar in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal stopt Frederik Geldhof als scheidsrechter. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigd. Geldhof floot zijn eerste wedstrijd in eerste klasse in de zomer van 2005, zijn laatste match was Union-Club NXT vorige maand in 1B.

    Meer dan 15 jaar geleden maakte Geldhof zijn debuut in de wedstrijd Lierse-STVV. De laatste jaren kreeg de intussen 44-jarige West-Vlaming het steeds moeilijker om te voldoen aan de hogere fysieke standaarden. In het seizoen 2019-2020 had hij vier kansen nodig om te slagen voor de proeven.     

     

    Dit jaar had hij geen herkansing nodig, maar hij werd steeds vaker aangeduid voor 1B-westrijden. Dit seizoen floot hij nog drie duels in 1A: Waasland-Beveren-Standard, Sint-Truiden-KV Oostende en Beerschot-KRC Genk. Zijn laatste match werd Union-Club NXT in 1B op 25 oktober.