Wie doet Union nog wat in 1B? "Hebben veel geld en dus de beste spelers"

  Union is autoritair leider in 1B.

  De afgelopen jaren was de competitie in 1B altijd bijzonder spannend, maar dat lijkt dit jaar anders te worden. Na 11 speeldagen heeft Union al 7 punten voorsprong. Die kan het vandaag nog wat uitbouwen, als het op bezoek gaat bij nummer 2 Seraing.

  Volgens voetbaljournalist Geert Heremans bestaat er weinig twijfel over dat Union dit seizoen de promotie naar 1A zal afdwingen. "Zelf vinden ze het veel te vroeg om nu al over de promotie te spreken, maar dat is wel de doelstelling."

   

  "Toen de Engelse ondernemer Tony Bloom 3 jaar geleden bij de club neerstreek, zei hij: in 3 jaar tijd willen we naar 1A. Dan is het nu dus het moment."

   

  Union heeft in ieder geval de middelen om de concurrentie in 1B te overvleugelen. "Er zit een pak geld achter en daardoor hebben ze de beste spelers en de meest uitgebreide kern."

   

  "Het straffe is dat ze dat elk seizoen met een nagenoeg nieuwe spelersgroep doen. Van het Union dat 2 jaar geleden stuntte in de beker - met onder meer Tau, Niakaté en Selemani - blijft niemand meer over. Dankzij het netwerk van Bloom, die ook eigenaar is van Brighton, worden die spelers vaak door nog betere vervangen."

  Felice Mazzu haalt zijn neus niet op voor matchen tegen Lierse en Club NXT.

  Geert Heremans

  "Mazzu kan van al die spelers een blok maken"

  Met Felice Mazzu, die vorig jaar met Genk nog in de Champions League acteerde, haalde het dit seizoen ook een topcoach binnen. "Hij kan perfect vertalen wat het bestuur wil. Hij kan van al die spelers een blok maken, een ploeg van winnaars."

   

  "Bovendien haalt Mazzu zijn neus niet op voor matchen tegen Lierse K. en Club NXT. Ik ben zeker dat hij bij Union zal blijven, mochten ze straks promoveren."

   

  Dat zou voor het eerst sinds 1973 zijn dat Union weer op het hoogste niveau kan aantreden. "Ik denk dat ze meteen kunnen meedraaien in 1A, zeker als je ziet dat OH Leuven en Beerschot dat ook probleemloos doen. Terwijl de kwaliteit bij Union niet veel minder is. Union heeft veel meer mogelijkheden dan de Eupens, Moeskroens en Waasland-Beverens van deze wereld."

  "Huidig stadion is eigenlijk niet geschikt voor 1A"

  Een van de weinige pijnpunten die Geert Heremans ziet voor de opgang van Union is het stadion. Het Dudenpark is een van de meest iconische voetbaltempels van ons land, maar ook hopeloos verouderd. "Het is fantastisch mooi, maar eigenlijk een relikwie. Het is niet geschikt voor 1A."

   

  "Geld voor een nieuw stadion is geen probleem, maar het is moeilijk om een andere locatie te vinden in Brussel en in het Dudenpark word je omgeven door een natuurgebied. Terwijl dat wel de wens van de club is: het huidige stadion renoveren naar eentje voor zo'n 10.000 toeschouwers. Maar dat is nog een lange weg."

  Kijk hier naar de tweedelige docu over de Zwanze Derby, tussen Union en RWDM

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.