Kijk naar Europees voetbal, de Belgian Lions en het wielerhoogtepunt: Wout van Aert weer in het veld

  Voetbal, veldrijden en basketbal. Deze sportweek is goed gevuld.

  Ook deze week serveren we u bij Sporza een gevarieerd sportaanbod. Vanavond kunt u naar de Champions League-match van Club Brugge luisteren op Radio 1, donderdag is er de 4e speeldag in de Europa League en vrijdag pikken de Belgian Lions de draad weer op in de voorrondes van het EK basketbal. Zaterdag kruipt Wout van Aert dan weer op zijn crossfiets.

  Om deze week naar uit te kijken:

  Inhaalduels in Jupiler Pro League

  Vorige maand zorgden de vele coronabesmettingen bij bepaalde ploegen roet in het kalendereten. Vanaf 7 positieve gevallen in de A-kern mag een ploeg uitstel vragen. Er werden 6 duels uitgesteld.

   

  Waasland-Beveren-KV Oostende (speeldag 9) en Cercle Brugge-Moeskroen (speeldag 10) worden deze dinsdag en woensdag ingehaald, volg het mee in apps/website.

  Zware opdracht voor Club Brugge in de Champions League

  Landskampioen Club Brugge kijkt vanavond de Duitse machine Borussia Dortmund weer in de ogen. De heenmatch  in de Champions League eindigde op 0-3. 

   

  Kunnen de jongens van Philippe Clement deze keer meer weerwerk bieden? Volg de wedstrijd op de voet in onze apps, op onze website en op Radio 1. Tom Boudeweel en Eddy Snelders verzorgen het commentaar.

  Inter-Real (of Lukaku tegen Courtois/Hazard) op leven en dood

  Inter en Real Madrid staan verrassend laatste en voorlaatste (in die volgorde) in groep B, achter groepsleider Mönchengladbach en Sjachtar Donetsk. Real heeft 4 punten, Inter 2.

   

  3 weken geleden won Real thuis met 3-2 van Inter. Wie verliest, kan zijn kansen op overwinteren in de Champions League wellicht opbergen... Volg het duel in de matchfiche.

  3e Europese zege voor Antwerp?

  Antwerp, AA Gent en Standard komen donderdagavond in actie in de Champions League. Gent en Standard willen allebei de 0 wegvegen, Antwerp aast tegen de Oostenrijkers van Linz op een 3e driepunter.

   

  Of dat lukt, komt u te weten via de links hieronder, in Sporza op Radio 1  en op Canvas. Gent en Standard kunt u rechtstreeks bekijken, van Antwerp krijgt u snel na de wedstrijd een uitgebreide samenvatting.