Qatar houdt volgend jaar generale competitie voor WK met Arab Cup

    In december komend jaar speelt Qatar gastland voor de Arab Cup, als generale repetitie voor het WK voetbal dat eind 2022 in de golfstaat georganiseerd wordt. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA bekend. Het toernooi dient zo als vervanger voor de Confederations Cup. 

    De WK-stadions in Qatar zullen gebruikt worden voor de Arab Cup, die gespeeld wordt van 1 tot 18 december 2021. De finale zal dus exact een jaar voor de WK-finale gehouden worden.   

     

    In totaal nemen er 22 teams deel uit de Arabische wereld, waaronder Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Saoedi-Arabië. Opvallend, want die landen verbraken begin juni 2017 alle diplomatieke en economische banden met Qatar. De landen beschuldigen Doha ervan terroristen te ondersteunen en te financieren.