Demol: "Zlatan is oerkracht zoals Lukaku en Ronaldo, maar hij is completer"

  Zlatan scoorde twee keer in Napoli en heeft al 10 goals gemaakt.

  Met 10 goals in 6 wedstrijden is Zlatan Ibrahimovic (39) weer incontournable in de Serie A. Ook Stéphane Demol, eind jaren 80 nog actief bij Bologna, ziet de Zweedse doelpuntenmachine van Milan niet snel stilvallen. "Ook op zijn 39e blijft hij een oerkracht."

  In 2009 kroonde Zlatan Ibrahimovic zich bij Inter voor het eerst tot topschutter in Italië. Ruim 11 jaar later kan hij dat kunstje nog eens herhalen bij de stadsrivalen van Milan. Als iemand het op 39-jarige leeftijd kan klaarspelen, is het Ibrahimovic wel, gelooft ook Stéphane Demol.

   

  "Als hij geen blessures oploopt, kan hij topschutter van Italië worden", zegt Demol. "Ibrahimovic is een "force de la nature", een oerkracht. En dat op 39-jarige leeftijd."

  Zlatan is de meest complete aanvaller. De Zweed kan echt alles.

  Stéphane Demol

  "Ook zijn concurrenten Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku zijn "forces de la nature". Onderschat zeker Ronaldo niet. Niemand, maar dan ook niemand springt hoger dan Cristiano." 


  "En een fitte Ronaldo is nog altijd een grotere concurrent voor de topschutterstrofee dan Lukaku. De Rode Duivel moet het meer hebben van zijn puur fysieke kracht." 


  "Maar Zlatan is de meest complete aanvaller. De Zweed kan echt alles: kopspel, kracht, techniek, vista, zelfs op zijn 39e nog behoorlijk snel. En natuurlijk scorend vermogen. Ik ben altijd al een grote fan geweest van Zlatan."

  Italiaanse competitie wordt steeds aantrekkelijker

  De hoogdagen van het Italiaanse voetbal zijn helemaal terug, volgens Demol. "In mijn periode hadden we het Milan van Rijkaard, Gullit, Van Basten en het Inter van Klinsmann en Matthäus." 

   

  "De Italianen waren ook succesvol in Europa, dat waren de gouden tijden voor de Italiaanse clubs. Zelfs het Napoli van Diego Maradona komt uit de jaren 80.

  Sinds de komst van Ronaldo in  2018 is het niveau in Italië weer flink de hoogte ingegaan." 

   

  "Verschillende clubs tillen mekaar naar een hoger niveau. Juventus, dat vroeger een alleenheerschappij had, krijgt nu concurrentie van Inter, Milan,  Napoli en Lazio. En vergeet ook het aantrekkelijk spelende Atalanta niet." 

   

  "Voor het goede voetbal moet je tegenwoordig niet altijd in Engeland of Spanje zijn, maar zeker ook in Italië."

  Voor het goede voetbal moet je tegenwoordig niet altijd in Engeland of Spanje zijn, maar zeker ook in Italië.