Evenepoel ligt voor op schema: "Mijn bovenlichaam is vel over been"

  Remco Evenepoel is blij dat hij weer voluit kan trainen.

  Remco Evenepoel timmert aan zijn comeback in Calpe, waar hij na 1 trainingsweek 763 km op de teller heeft staan. "Ik ben niet bang als ik hier de bergen afrijd", zegt de kopman van Deceuninck-Quick Step.

  Remco Evenepoel ligt in Spanje voor op schema

  Evenepoel weegt 5 kg minder: "Vooral babyvet"

  Exact 100 dagen geleden kwam Remco Evenepoel akelig ten val in de Ronde van Lombardije. Onze landgenoot viel tijdens een afdaling over een muurtje en brak daarbij zijn bekken.

   

  Onder de Spaanse zon kan hij dezer dagen weer voluit trainen. "Het gaat beter dan we hadden gehoopt op training", zegt Evenepoel.

   

  "Eerst hadden we verwacht dat ik pas nu weer zou kunnen fietsen, maar ondertussen zit ik al een maandje op de fiets."

  Momenteel schommelt mijn gewicht tussen de 59 en 60 kg. Doordat ik een tijdje inactief  was, heb ik wat spiermassa verloren. Maar die massa heb ik nu terug.

  Remco Evenepoel

  "Fysiek is er natuurlijk nog veel werk aan de winkel", zegt Evenepoel. "Maar ik voel dat ik elke week progressie maak. Ik begin weer steviger op de fiets te zitten en vind de kracht weer terug."


  Evenepoel weegt 4 à 5 kg minder dan vorig jaar in deze periode. "Momenteel schommelt mijn gewicht tussen de 59 en 60 kg. Doordat ik een tijdje inactief 

  was, heb ik wat spiermassa verloren. Maar die massa heb ik nu terug." 

   

  "Ik zal dus vooral babyvet kwijtgespeeld zijn", lacht Evenepoel. "Mijn bovenlichaam is vel over been. Ik heb enorm op mijn voeding gelet."

  "Keek naar superzotte afdalingen van Hirschi"

  Is Evenepoel nu door die zware val bang in afdalingen? "Niet echt", zegt Evenepoel. 

   

  "Kort na mijn val kon ik op mijn bed naar de Tour kijken en zag ik Marc Hirschi superzotte afdalingen rijden. Als ik nog bang was, dan had ik toch even weggekeken. Maar dat deed ik niet."

   

  "Je moet weer wat wennen aan die afdalingen, maar dat ging wel snel hier in Spanje. Dat gaat niet trager of anders dan voordien."

   

  Heeft Evenepoel iets geleerd van Nibali in Lombardije? "Wel, vooraf had ik me ingeprent dat ik die afdaling van de Muro di Sormano als eerste moest nemen, maar in de koers zelf deed ik dat niet in dat groepje."

   

  "Ik zat helemaal achteraan en dat is een fout. Dan ben je veel te veel overgeleverd aan wat de ander voor jou doet. Ik had op kop moeten zitten, de beste daallijnen zelf moeten kiezen en dat zal ik zeker onthouden voor de toekomst."

  "Het maakt niet uit welke grote ronde, maar ik wil in één starten"

  Heeft Evenepoel al een zicht op zijn programma voor 2021? "Ik was graag in Australië begonnen aan mijn seizoen. Maar de Tour Down Under gaat niet door."


  "Ik wil gewoon zo snel mogelijk in competitie treden. Waarschijnlijk wordt de Ronde van Valencia mijn eerste koers."

   

  "De Olympische Spelen staan ook op mijn programma, maar ik wil vooral een van de 3 grote rondes rijden. Eindelijk mijn debuut maken, daar wacht ik wel op. Het maakt niet uit in welke grote, maar ik wil zeker in 1 van de 3 starten." 

  Evenepoel: "Ik vind dat ik nu minder egoïstisch in het leven sta"