Michael Verschueren versterkt machtspositie binnen Anderlecht

  Michael Verschueren koopt de aandelen over van aandeelhouders Van Damme en Van Biesbroeck.

  Michael Verschueren koopt de aandelen van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck bij RSC Anderlecht over en brengt hiermee zijn participatie in de club op 11%. Hij wordt daarmee een van de sterkhouders in de Raad van Bestuur. 

  Michael Verschueren stapte begin juni uit het management van RSC Anderlecht. Hij was een tijdje sportief directeur en nadien CFO Sports bij de club.

   

  Samen met onder meer Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck behoorde Verschueren tot de kleine aandeelhouders van RSCA. Doordat Verschueren nu de aandelen koopt van Van Damme en Van Biesbroeck, bezit hij 11 procent van de aandelen van de club.

   

  Verschueren wil "in deze cruciale fase in het bestaan van de club ten volle kunnen wegen op de hervormingen die noodzakelijk zijn om de club opnieuw te doen groeien", staat te lezen in een persbericht.

   

  "Ondanks de moeilijke periode waarin de club zich vandaag bevindt, blijf ik ervan overtuigd dat we met een duidelijke visie en de juiste keuzes, Anderlecht opnieuw kunnen laten groeien", zegt Verschueren. 

   

  "Ik wil dan ook ten volle kunnen bijdragen aan het succesverhaal dat we willen schrijven."   

  Ik blijf ervan overtuigd dat we met een duidelijke visie en de juiste keuzes Anderlecht opnieuw kunnen laten groeien

  Michael Verschueren

  "Ik zal mijn expertise en ervaring dan ook ten volle inzetten, zodat we opnieuw aansluiting kunnen vinden bij het glorierijke verleden van Anderlecht en onze supporters opnieuw trots kunnen maken", besluit Verschueren.

  "Besluitvorming eenvoudiger maken"

  Van Biesbroeck licht toe waarom hij zijn aandelen verkoopt. "In de huidige situatie lijkt het ons van cruciaal belang dat de club kan rekenen op een besluitvaardig en daadkrachtig bestuur."

   

  "Dat bestuur moet het management van nabij aansturen om de club weer financieel gezond te maken."

   

  "Door de concentratie van aandelen bij een beperkt aantal personen, maken we de besluitvorming hieromtrent eenvoudiger."

  Met Verschuerens uitgebreide netwerk in het Europese voetbal (mandaten bij ECA en UEFA) en de zakenwereld denkt Anderlecht ook sterker te staan "in het belangrijke strategische debat dat zal leiden tot een fundamentele hervorming van het Europese voetballandschap".

   

  "Als referentieaandeelhouder zal Michael nog beter kunnen wegen op de besluitvorming en de noodzakelijke hervormingen waar RSCA voor staat", zegt Van Damme, de andere aandeelhouder die de fakkel doorgeeft aan Verschueren.   

  Vandenhaute en Van Eetvelt: "Verschueren kent de club goed"

  Voorzitter Wouter Vandenhaute en CEO Karel Van Eetvelt zijn tevreden over de wissel in het bestuur. "Met Michaël Verschueren, die een belangrijkere rol zal opnemen bij de aandeelhouders, hebben we iemand die de club bijzonder goed kent en altijd nauw betrokken is gebleven bij haar activiteiten", klinkt het. 

   

  "Dat zal ons versterken in de uitdaging om snel weer aansluiting te vinden bij de sportieve top in voetballend België en bij de gezondmaking van de club. Ook de nauwe contacten met het Europese niveau blijven zo gegarandeerd."

   

  Verschueren had op zijn beurt ook vertrouwen in het huidige bestuur. "Ik geloof in het nieuwe management van RSC Anderlecht, dat uitstekend werk levert. Vanuit mijn rol binnen de European Club Association wil ik mee werken aan de hervorming van het Europese voetballandschap en erover waken dat clubs als Anderlecht daarin voldoende groeikansen kunnen krijgen."