"Veel goals, maar noem Italië niet de meest aantrekkelijke competitie"

  Romelu Lukaku heeft er vorig weekend 2 gemaakt en 2 aangegeven voor Inter.

  In de Italiaanse competitie drijven klinkende namen zoals Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic de productie op. "Maar doelpunten zijn niet recht evenredig met kwaliteit", vindt onze calciokenner Filip Joos. "Op dat vlak blijft de Premier League met stip op 1 staan."

  Cristiano Ronaldo (Juventus), Romelu Lukaku (Inter) en Zlatan Ibrahimovic (Milan) scoren met de ogen toe. Voetbalromantici durven de Serie A daarom momenteel ook de meest aantrekkelijke competitie te noemen. Filip Joos hoort daar niet bij.

   

  "Neen, dat vind ik een enorme misvatting", reageert de calciokenner van Sporza. "Dat vond ik wel in de jaren 80 en 90. Toen was de Serie A de beste competitie met de  beste spelers ter wereld."

   

  "Tegenwoordig kan je de Italiaanse competitie ook wel het Bejaardentehuis op het Dak van de Wereld noemen. Het had het literaire hoogtepunt van A.F.Th. van der Heijden moeten worden, maar nu slaat het op de Serie A en Zlatan Ibrahimovic."


  "Hij heeft niet zomaar gepast voor Manchester United. Het tempo in de Premier League kan hij niet meer aan en dat beseft hij ook. Pas op, de Zweed blijft garant staan voor topkwaliteit, maar het valt me op dat verdedigen geen kunst meer hoeft te zijn in Italië."

   

  "De tijd van de ijzeren defensie ligt achter ons. Matthijs de Ligt zei dat hij naar Juventus was gekomen om te leren verdedigen. Dan had hij misschien een andere competitie moeten kiezen, want ook in de Serie A trekken ze nu de kaart van de aanval", weet Joos.

   

  (lees voort onder de quote)

  De tijd van de ijzeren defensie ligt achter ons. Ook in Italië trekken ze nu de kaart van de aanval.

  Filip Joos

  "Italië loopt in op Spanje, dat wel"

  "In de Serie A zijn lang niet alle ploegen aan mekaar gewaagd", gaat Filip Joos voort. "Tegen een team als Torino bijvoorbeeld hoef je weinig moeite te doen om te scoren. Op bezoek bij Inter komen ze 0-2 voor, maar in een halfuur slikken ze nog 4 doelpunten. En zo zijn er meer ploegen."


  "Neen, goals zijn niet recht evenredig met kwaliteit. Dan kan je ook voor de Nederlandse competitie kiezen", vindt de voetbalcommentator.


  "Daar vliegen de ballen ook vlot binnen, maar als Ajax elke week met 5-0 wint kan je de Eredivisie toch moeilijk de beste competitie ter wereld noemen?"


  "Natuurlijk niet. Het is de Premier League die met stip op 1 staat: daar zie je veel meer wedstrijden op het scherpst van de snee."

   

  "Italië is wel aan het inlopen op Spanje. Al heeft Barcelona onlangs de vloer aangeveegd met Juventus in de Champions League (0-2). En in de finale van de Europa League heeft Sevilla gewonnen van Inter (3-2)."

   

  (lees voort onder het scorebord)

  1. 45+3' - Geel - Dejan Kulusevski
  2. 14' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Pedri door Martin Braithwaite
  2. 90' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (0 - 2)
  3. 89' - Verv. Antoine Griezmann door Junior Firpo
  4. 85' - Geel 2 - Merih Demiral
  5. 84' - Verv. Adrien Rabiot door Federico Bernardeschi
  6. 83' - Verv. Rodrigo Bentancur door Arthur
  7. 79' - Geel - Adrien Rabiot
  8. 75' - Verv. Dejan Kulusevski door Weston McKennie
  9. 74' - Geel - Juan Cuadrado
  10. 70' - Geel - Merih Demiral
  11. 66' - Verv. Ousmane Dembélé door Ansu Fati
  12. 61' - Geel - Sergi Roberto
  14'goalOusmane Dembélé0 - 1
  90'penalty goalLionel Messi0 - 2

  "Ibrahimovic gaat nog verder dan Lukaku en Ronaldo"

  "Wat Ibrahimovic momenteel presteert, vind ik wel het zotste", stelt Filip Joos.


  "Dat Ronaldo bij Juventus aan de lopende band scoort, vind ik bijna vanzelfsprekend. Lukaku heeft het voordeel van de jeugd en doet het fantastisch, maar Ibrahimovic gaat nog verder. Hij is een hele ploeg aan het optrekken, hij wint topmatchen en is de grootste totem van allemaal."


  "Net als Lukaku doet hij veel meer dan louter afwerken. Tel daar ook Dzeko van Roma bij. Hij speelt als een nummer 10 in de punt."


  "In de Serie A kunnen aanvallers op een mooie manier oud worden", sluit Joos het spitsenthema af.

   

  (scrol omlaag voor een ander thema)