Clement: "Dennis speelt niet in Dortmund, omdat hij regels niet heeft gevolgd"

Emmanuel Dennis is "om disciplinaire redenen" geschorst tegen Dortmund.

Philippe Clement rekent tegen Borussia Dortmund niet op Emmanuel Dennis, tegen Zenit nochtans goed voor een doelpunt. "Hij ontbreekt om disciplinaire redenen", was coach Philippe Clement kort van stof.

Op de grote momenten kan Club Brugge altijd rekenen op de Nigeriaanse aanvaller Emmanuel Dennis: vorig jaar nog tegen Real Madrid, dit seizoen tegen Zenit Sint-Petersburg.

 

Maar in Dortmund zal Clement moeten kiezen uit Krmencik, Lang, Badji, Okereke of Diatta voor zijn voorhoede. "Dennis is om disciplinaire redenen niet geselecteerd", verklaarde Clement op de persconferentie. "Hij heeft enkele regels van de club niet gevolgd."

 

Meer informatie wou Clement niet lossen. "Ik focus me alleen op de spelers die wel beschikbaar zijn, dus meer ga ik er niet over vertellen", zei hij. 

"Dortmund behoort tot top 10 van Europa"

Ook zonder Dennis heeft Clement een plannetje klaar om de Duitse topclub te dwarsbomen. "Ik ben ervan overtuigd dat je veel meer kans hebt om te verliezen als je alleen maar verdedigt. We zullen dus niet in het eigen strafschopgebied blijven plakken."

 

"We moeten sterk verdedigen combineren met aanvallen. En we moeten leren uit onze fouten. De wedstrijden tegen PSG en Real Madrid waren vorig jaar ook nuttig voor de maanden erna."

Ik ben ervan overtuigd dat je veel meer kans hebt om te verliezen als je alleen maar verdedigt.

Philippe Clement

"Dortmund behoort momenteel tot de top 10 van Europa. Er zijn maar enkele ploegen beter op dit moment, dus het is een mooie uitdaging voor onze ploeg. We proberen er het maximale uit te halen."


Clement is alvast op zijn hoede voor Erling Braut Haaland, de topschutter bij Dortmund. "Ik heb altijd een plannetje klaar per spelers, maar zeker ook voor het volledige team. Dortmund heeft veel meer kwaliteit dan alleen Haaland: Reus, Brandt, Sancho... De sterkte van het team is dat het niet over één speler gaat."

 

Clement ligt nog niet wakker van de partij tussen Lazio en Zenit. "Het zou maar een lelijk beeld opleveren op camera als ik met een half oog naar die partij zou kijken", grapte hij. "We zullen het na de wedstrijd wel zien."

 

"Ik ga drie wedstrijden op voorhand nog niet rekenen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik wil alle focus en energie in mijn eigen ploeg steken. Ik wil er zo veel mogelijk uit halen en berekeningen zijn dan verloren energie."