Ga naar de inhoud

Voormalig Genk-verdediger Anele overlijdt na auto-ongeluk in Zuid-Afrika

Anele speelde meer dan 250 matchen voor Racing Genk.

Op amper 33-jarige leeftijd is Anele Ngcongca om het leven gekomen in zijn vaderland Zuid-Afrika. Anele schopte het tot aanvoerder van Racing Genk, waarvoor hij bijna 10 seizoenen speelde en 1 titel en 2 bekers veroverde.

Anele Ngcongca werd in 2007 door Racing Genk opgepikt bij het Zuid-Afrikaanse FC Fortune. In ons land zou hij uitgroeien tot een van de beste rechtsachters uit onze competitie. Hij speelde meer dan 250 matchen voor Genk en mocht er zelfs de aanvoerdersband dragen.

 

In 2017 trok hij terug naar Zuid-Afrika om er voor de Mamelodi Sundowns te gaan spelen. Daar zei hij eerder dit jaar zijn contract op om deel uit te maken van het nieuwe project bij Roeselare. Maar dat viel uiteindelijk in het water.

 

Gisteravond raakte Anele met zijn auto betrokken in een ongeluk in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazulu-Natal. De 53-voudige international was op slag dood. Zijn vrouwelijke passagier vecht in het ziekenhuis nog voor haar leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.