Dimitri Van den Bergh danst in Coventry naar de halve finales

  Er komt geen einde aan het succesverhaal van Dimitri Van den Bergh (PDC-11) op de "Grand Slam of Darts" in Coventry (Engeland). Onze landgenoot blikte in de kwartfinales de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-6) in met 16-15.

  Het was Aspinall die het voordeel van de darts had en als eerste aan de wedstrijd mocht beginnen. 

   

  Na een gelijkopgaande eerste sessie brak de 29-jarige Engelsman met een 12-darter door de darts van Van den Bergh, die de scheve situatie meteen rechtzette met een 72-uitworp.   

   

  In de tweede sessie brak Aspinall drie keer door de darts van de World Matchplay-kampioen, wat resulteerde in een 6-4-voorsprong. 

   

  Het was vooral bij het uitwerpen dat de 26-jarige Van den Bergh, bijgenaamd "The Dreammaker" en "Dancing Dimi" faalde. Zo slaagde hij slechts voor 4 van zijn 16 dubbelkansen. 

   

  In het begin van de derde sessie stelde de tweevoudige jeugdwereldkampioen gelijk, maar andermaal vormden de dubbels een probleem. Aspinall had daar minder problemen mee en nam een 9-6-voorsprong. 

   

  In de op één na laatste sessie kon Van den Bergh milderen tot 11-9, na onder meer uitworpen van 110 en 82.   

   

  Met mogelijk nog 11 legs voor de boeg vond Van den Bergh zijn "A-game". Zo won hij 6 van de 7 legs en boog hij zijn achterstand in een mum van tijd om naar een 14-12-voorsprong. Maar Aspinall gaf zich niet gewonnen en pakte de drie volgende spelletjes, waardoor hij op 1 leg van de zege kwam. 

   

  Van den Bergh kon met een 180-maximum en een 48-uitworp een beslissende leg uit de brand slepen, waarin hij dubbel 18 wierp voor zijn plaats in de halve finales. 

   

  In de halve finales neemt onze landgenoot het op tegen de Engelsman James Wade (PDC-8), die in de kwartfinales de Australiër Damon Heta (PDC-74) met 16-13 aan de kant zette.   

  "Ik blijf er altijd voor vechten"

  "Je kunt niet geloven wat er door je lichaam gaat als je de beslissende dart scoort voor de overwinning", liet Van den Bergh na afloop weten. 

   

  "Je mag op training alles werpen wat je wil, als je op een podium staat voor een plaats in de halve finale van een majortoernooi, dan moet je het ook nog doen."

   

  "De eerste drie sessies waren echt niet goed. Ik liet het afweten bij de dubbels. Na elke pauze zei ik tegen mezelf "Je moet er in geloven". Ik ben ook niet de persoon die zal opgeven, ik blijf ervoor vechten."

   

  "Een kampioen kan op een lelijke manier winnen en dat is vandaag gebeurd. Ik ben leeg, mentaal en fysiek. Ik zal het in mijn volgende wedstrijd beter moeten doen en ik ben er zeker van dat ik het beter zal doen. Komop: nog 1 match en ik sta in de finale!"

  Video-tweets:

  "Deze match was een les voor mij":