Mourinho vreest dat Alderweireld lang out is: "Het is een spierblessure"

Alderweireld viel geblesseerd uit tegen Manchester City.

José Mourinho had na de zege van Tottenham tegen Manchester City geen goed nieuws over Toby Alderweireld. De Rode Duivel moest tien minuten voor tijd geblesseerd naar de kant. "Dit komt door vermoeidheid", zei de Tottenham-trainer.

Toby Alderweireld speelde een sterke partij tegen City, maar na 80 minuten moest hij vervangen worden. Hij tastte naar de lies. Mourinho vreest dat hij de Belg geruime tijd zal moeten missen. 

 

"Ik leef mee met Toby", zei Mourinho. "Het gaat om een spierblessure, ik denk dat hij er lang uit ligt." Volgens de Portugese trainer van de Spurs is de blessure bij Alderweireld het gevolg van het overvolle programma. "Deze blessure komt door vermoeidheid, dan gebeurt zoiets", zei Mourinho, die net als onder meer Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City) al vaak geroepen heeft dat de spelers te veel worden belast.   

 

Alderweireld kwam dit seizoen 10 keer in actie voor Tottenham. Daar kwamen nog zes interlands met de Rode Duivels bij. Afgelopen week speelde Alderweireld nog twee volledige matchen in de Nations League tegen Engeland en Denemarken.

Alderweireld zelf hoopt nog dat de schade meevalt